Коледен венец с канела

Пухкав коледен венец с марципан и канела ще украси уютната коледна трапеза.

12 парчета (/парченца)

Лесно 60 Minutes

Тази рецепта ще ви помогне както да украсите трапезата си, така и да очаровате гостите си с вкусно и уханно домашно печиво. Този чуден Коледен венец с канела и марципан беше приготвен от участниците в класа по печене от #BakeNights3 с Дани Динева от кулинарния блог Даниела за сладката страна на живота.👩‍🍳🎄

Съставки

Съставки

за рецептата  Коледен венец с канела

За тестото:

125 мл прясно мляко (топло)
2 с.л. брашно
1 с.л. захар
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
1 пак. захар с канела Dr.Oetker
300 г брашно
50 г масло (разтопено)
100 г кафява захар
1 бр. яйца

За пълнежа:

50 г масло (меко)
50 г кафява захар
50 г марципан (бадемов)
2 пак. захар с канела Dr.Oetker

За украса:

1 бр. нар (семена)
about 10 - 20 г пудра захар (за поръсване)

preparation

Приготвяне

1

За тестото

В купа сложете мая към топлото прясно мляко, заедно с 2 с.л. брашно, 1 с.л. захар и оставете да удвои обема си за 10-15 минути.
Пресейте брашното в купа, направете кладенче и изсипете шупнаталата мая. Добавете яйцето, разтопеното масло и захарта.
Замесете гладко тесто и оставете да втаса за 40 минути докато удвои обема си.
Изсипете втасалото тесто върху набрашнена повърхност. Размесете леко и разточете на правоъгълна кора с дебелина около 1 см. 

За пълнежа смесете мекото масло, захарта и бадемовия марципан и канелата до хомогенна смес. Марципанът накъсайте на парченца, размесете добре с вилица. 

Намажете тестото с пълнежа и навийте на руло.

Срежете по дължина по средата. Получават се два фитила, които усучете заедно и оформете венеца. Намажете с малка четка с вода и поръсете с филирани бадеми.

Оставете за повторно втасване от 20 минути.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180 С за около 30-35 минути. Оставете да се охлади, поръсете с пудра захар и разрежете.

2

За декорация използвайте филирани бадеми, стафиди, сушени боровинки, семена нар.

Тази рецепта е споделена с нас от Дани Динева, която може да последвате в блога ѝ Даниела за сладката страна на живота или фейсбук и инстаграм страниците ѝ.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: