Flag

Коледен венец с канела

12 парчета (/парченца)
Леснa
60
Пухкав коледен венец с марципан и канела ще украси уютната коледна трапеза.
Тази рецепта ще ви помогне както да украсите трапезата си, така и да очаровате гостите си с вкусно и уханно домашно печиво. Този чуден Коледен венец с канела и марципан беше приготвен от участниците в класа по печене от #BakeNights3 с Дани Динева от кулинарния блог Даниела за сладката страна на ж...
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
125 млпрясно мляко (топло)
2 с.л.брашно
1 с.л.захар
1 пак.суха мая Dr.Oetker
1 пак.Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
1 пак.захар с канела Dr.Oetker
300 гбрашно
50 гмасло (разтопено)
100 гкафява захар
1 бр.яйца
За пълнежа
50 гмасло (меко)
50 гкафява захар
50 гмарципан (бадемов)
2 пак.захар с канела Dr.Oetker
За украса
1 бр.нар (семена)
about 10 - 20 гпудра захар (за поръсване)
Picture - захар с канела Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
1

За тестото

В купа сложете мая към топлото прясно мляко, заедно с 2 с.л. брашно, 1 с.л. захар и оставете да удвои обема си за 10-15 минути.
Пресейте брашното в купа, направете кладенче и изсипете шупнаталата мая. Добавете яйцето, разтопеното масло и захарта.
Замесете гладко тесто и оставете да втаса за 40 минути докато удвои обема си.
Изсипете втасалото тесто върху набрашнена повърхност. Размесете леко и разточете на правоъгълна кора с дебелина около 1 см. 


За пълнежа смесете мекото масло, захарта и бадемовия марципан и канелата до хомогенна смес. Марципанът накъсайте на парченца, размесете добре с вилица. 


Намажете тестото с пълнежа и навийте на руло.


Срежете по дължина по средата. Получават се два фитила, които усучете заедно и оформете венеца. Намажете с малка четка с вода и поръсете с филирани бадеми.


Оставете за повторно втасване от 20 минути.


Изпечете в предварително загрята фурна на 180 С за около 30-35 минути. Оставете да се охлади, поръсете с пудра захар и разрежете.

2

За декорация използвайте филирани бадеми, стафиди, сушени боровинки, семена нар.


Тази рецепта е споделена с нас от Дани Динева, която може да последвате в блога ѝ Даниела за сладката страна на живота или фейсбук и инстаграм страниците ѝ.