Тази рецепта ще ви помогне както да украсите трапезата си, така и да очаровате гостите си с вкусно и уханно домашно печиво. Този чуден Коледен венец с канела и марципан беше приготвен от участниците в класа по печене от #BakeNights3 с Дани Динева от кулинарния блог Даниела за сладката страна на живота.👩🍳🎄
за рецептата Коледен венец с канела
125 мл | прясно мляко (топло) |
2 с.л. | брашно |
1 с.л. | захар |
1 пак. | суха мая Dr.Oetker |
1 пак. | Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker |
1 пак. | захар с канела Dr.Oetker |
300 г | брашно |
50 г | масло (разтопено) |
100 г | кафява захар |
1 бр. | яйца |
50 г | масло (меко) |
50 г | кафява захар |
50 г | марципан (бадемов) |
2 пак. | захар с канела Dr.Oetker |
1 бр. | нар (семена) |
about 10 - 20 г | пудра захар (за поръсване) |
В купа сложете мая към топлото прясно мляко, заедно с 2 с.л. брашно, 1 с.л. захар и оставете да удвои обема си за 10-15 минути.
Пресейте брашното в купа, направете кладенче и изсипете шупнаталата мая. Добавете яйцето, разтопеното масло и захарта.
Замесете гладко тесто и оставете да втаса за 40 минути докато удвои обема си.
Изсипете втасалото тесто върху набрашнена повърхност. Размесете леко и разточете на правоъгълна кора с дебелина около 1 см.
За пълнежа смесете мекото масло, захарта и бадемовия марципан и канелата до хомогенна смес. Марципанът накъсайте на парченца, размесете добре с вилица.
Намажете тестото с пълнежа и навийте на руло.
Срежете по дължина по средата. Получават се два фитила, които усучете заедно и оформете венеца. Намажете с малка четка с вода и поръсете с филирани бадеми.
Оставете за повторно втасване от 20 минути.
Изпечете в предварително загрята фурна на 180 С за около 30-35 минути. Оставете да се охлади, поръсете с пудра захар и разрежете.
За декорация използвайте филирани бадеми, стафиди, сушени боровинки, семена нар.
Тази рецепта е споделена с нас от Дани Динева, която може да последвате в блога ѝ Даниела за сладката страна на живота или фейсбук и инстаграм страниците ѝ.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: