“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Коледен сладкиш с бадеми

Аромат на ванилия, портокал преплетени с вкус на мус от сливи

12 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Коледен сладкиш с бадеми

Маслено тесто:

150 г филирани бадеми
225 г брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
100 г захар
150 г масло
1 бр. яйца
3 г сол (щипка)

Допълнително:

400 г мус от сливи

preparation

Приготвяне

1

Маслено тесто

Запечете бадемите на тиган без мазнина и оставете да се охладят.

В купа смесете всички съставки за тестото и разбъркайте всичко до получаването на хомогенна смес. Оставете в хладилник да стегне.

Оформете тестото на топка и го сложете в домакинско фолио за час в хладилника.

Разстелете ¾ от тестото във предварително застлана с хартия за печене форма за печене с ринг. Сложете муса от сливи върху блата.

Останалата част от тестото разточете върху леко набрашнена повърхност и с форми за сладки изрежете коледни мотиви като звезди, елхи, еленчета. сложете мотивите върху муса.

Печете 40 мин. в долната част на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

След изпичане отстранете ринга на тортата и оставете да се охлади.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация