“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Kофитюр от вишни с дъх на касис

Сладко-кисел вкус на вишни с ликьор от касис за аристократична закуска

about 6 буркана ((200 мл))

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Kофитюр от вишни с дъх на касис

Продукти:

900 г вишни (обезкостени)
100 мл ликьор касис
500 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте, почистете и обезкостете вишните. Претеглете 900 г. Пасирайте две трети от вишните, а останалите нарежете на две. Смесете пюрето и плодчетата със 100 мл ликьор касис в подходящ съд. Към съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 добавете 2 с.л. захар и разбъркайте в плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар и бурбонската ванилова захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Добавете лимонената киселина и върнете за още една минута на котлона. Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата и ги обърнете с капачката надолу. Оставете така около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация