за рецептата Кекс с шамфъстък и аромат на лимон
250 г | масло |
250 г | захар |
1 пак. | Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker |
5 г | сол |
1 бр. | лайм (сока) |
4 бр. | яйца |
200 г | пшеничено брашно |
2 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
50 г | Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker |
100 г | бадеми (смлени) |
50 г | шамфъстък (счукан) |
80 мл | сок от лайм (около 3 лайма) |
60 г | захар |
1 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
1 бр. | звезден анасон |
1 пак. | глазура лимон Dr.Oetker |
25 г | шамфъстък (счукан) |
Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захарта, Финес – аромат лимонови корички, солта и сока от лайм и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Пресейте брашното с бакпулвера и царевичното нишесте. Добавете към маслената смес. На два пъти добавете като разбъркате счуканите шамфъстък и бадемина ниска скорост. Разстелете тестото в правоъгълна форма за кекс, предварително намазнена и набрашнена. Печете 55 минути в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.
Смесете захарта, бурбонска ванилова захар, анасона и лимоновия сок о ставете да кипне. След това извадете анасона. С помощта на дървена клечка надупчете многократно изпечения кекс и полейте с получения сироп. Оставете кекса във формата за 10 мин. След това го извадете от формата върху метална скара да се охлади.
Пригответе глазурата по указанията на опаковката и полейте кекса. С помощта на нож загладете горната част на кекса и оставете да се стича глазурата отстрани. Поръсете с бадеми и шамфъстък. По желание украсете с фигурки или захарна украса.
Пригответе глазурата по указанията на опаковката и полейте кекса. С помощта на нож загладете горната част на кекса и оставете да се стича глазурата отстрани. Поръсете с бадеми и шамфъстък. По желание украсете с фигурки или захарна украса.
Пригответе глазурата по указанията на опаковката и полейте кекса. С помощта на нож загладете горната част на кекса и оставете да се стича глазурата отстрани. Поръсете с бадеми и шамфъстък. По желание украсете с фигурки или захарна украса.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам