Flag

Кайсиев конфитюр с мента

about 5 - 6 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Любим нетрадиционен конфитюр с кайсии и мента
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 кгкайсии
1 пак.Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1 кгзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
about 5 гмента (6 листа)
Picture - Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте кайсиите, почистете ги и ги нарежете на малки парченца, които после пасирайте или смелете на пюре. Претеглете 1 кг.


Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар с бурбонската ванилова захар и листенцата мента. Разбъркайте добре.


Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете така около 5 мин.