“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Екзотичен конфитюр от ягоди

Ягоди с екзотичната свежест на ананас и лайм

about 5 - 6 буркана ((250 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Екзотичен конфитюр от ягоди

Продукти:

700 г ягоди
250 г ананасa парченца
50 мл сок от лайм (около два плода)
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте и почистете ягодите. Нарежете ги наситно и претеглете 700г. Отрежете листата на ананаса, обелете го и отстранете сърцевината му. Нарежете го на филийки и след това на малки парченца и претеглете 250 г.

Смесете плодовете и сока от лайм в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Оставете да кипне отново. Добавете лимонената киселина, разбъркайте и продължете да варите ощеоколо 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня, разбъркайте добре и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу за около 5 минути. Съхранявайте на хладно и тъмно място.