Еклерова мус торта

Със специален пудинг Ванилия и глазура от бял шоколад

10 - 12 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Еклерова мус торта

За пудинга:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
130 г захар
1 л прясно мляко

За еклерите:

125 г краве масло
125 мл прясно мляко
125 мл вода
5 г захар
5 г сол
140 г брашно
4 - 5 бр. яйца (в зависимост от големината им)

За крема:

130 г краве масло (меко)
200 г сирене крема
130 г сметана (млечна)
2 с.л. пудра захар
3 с.л. тахан (орехов)

За глазурата:

100 г бял шоколад
80 г сирене крема
30 г сметана (млечна)

За декорация:

10 бр. ягоди
50 г орехи (смлени)
1 малко пудра захар (за поръсване)

preparation

Приготвяне

1

За пудинга

Пригответе пудинга според указанието на опаковката, изсипете го в купа и го покрийте плътно по повърхността със стреч фолио. Оставете го да изстине до стайна температура.


2

За еклерите

В тенджера сипете млякото, водата, маслото, захарта, солта и сложете на котлона да заврат. След като сместа заври, я махнете от котлона и изсипете брашното наведнъж. Започнете да бъркате бързо с дървена лъжица, докато се получи тесто, което се отделя от стените на тенджерата.

Прехвърлете го в купа и го оставете леко да се охлади. То трябва да остане топло, а не да изстива напълно.

Чукнете вътре едното яйце и бъркайте, докато тестото го поеме напълно. След това добавете следващото и повторете процедурата. Тестото трябва да поеме по този начин всички яйца. Поставете го в пош и така оформете 4 по-големи еклера (останалите да са по-дребни) върху тава, постлана с хартия за печене.

Печете еклерите в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути. По време на печенето не отваряйте фурната. Готовите еклери трябва да бъдат със златист загар и твърда коричка отгоре и отдолу. Когато се изпекат, не ги изваждайте веднага, а ги оставете да изстинат във фурната с леко открехната врата. 


3

За крема

Разбийте мекото масло с миксер, докато стане на крем, побелее и увеличи обема си. Започнете да прибавяте половината от пудинга (другата половина консумирайте като крем, тъй като в случая полученото количество пудинг е много за пълнеж на тази торта) лъжица по лъжица, като след всяко добавяне, разбивате до пълното му усвояване. Когато привършите с крема, разделете го на две части.

В купа разбийте крема сиренето, сметаната с пудрата захар и тахана на средно твърд крем и прибавете половината от разбития пудинг с масло. Разбъркайте добре с шпатула. С останалата част от крема напълнете 5-6 еклера, които ще са ви необходими за тортата.


4

Сглобяване

Изберете подходяща чиния за сервиране. Поставете ринг с диаметър 22 см. Отстрани по стените фиксирайте ацетатно фолио. Разполовете по-големите еклери по широчина и ги подредете плътно по дъното на оформящия ринг. Опитайте да не оставяте празно място по дъното.

Изсипете цялото количество крем с добавените крема сирене, сметана и тахан. Поставете в крема 5-6 еклера, като ги потопите в него. Изравнете крема около еклерите, доколкото е възможно, и приберете така оформената торта в хладилника, докато приготвите глазурата.


5

За глазурата

Поставете всички продукти в купа на водна баня и ги разбъркайте, докато се получи еднородна смес. Извадете тортата и изсипете глазурата отгоре. Наклонете на всички страни, за да се разпредели равномерно. Приберете тортата в хладилника за една нощ.

Преди да сервирате, премахнете ринга и ацетатното фолио и панирайте тортата отстрани със смлени орехи. Декорирайте със свежи ягоди или други плодове и малко пудра захар, ако идеята ви допада. 


6

Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: