за рецептата Еклерова мус торта
1 пак. | Специален пудинг за бисквитена торта ванилия |
130 г | захар |
1 л | прясно мляко |
125 г | краве масло |
125 мл | прясно мляко |
125 мл | вода |
5 г | захар |
5 г | сол |
140 г | брашно |
4 - 5 бр. | яйца (в зависимост от големината им) |
130 г | краве масло (меко) |
200 г | сирене крема |
130 г | сметана (млечна) |
2 с.л. | пудра захар |
3 с.л. | тахан (орехов) |
100 г | бял шоколад |
80 г | сирене крема |
30 г | сметана (млечна) |
10 бр. | ягоди |
50 г | орехи (смлени) |
1 малко | пудра захар (за поръсване) |
Пригответе пудинга според указанието на опаковката, изсипете го в купа и го покрийте плътно по повърхността със стреч фолио. Оставете го да изстине до стайна температура.
В тенджера сипете млякото, водата, маслото, захарта, солта и сложете на котлона да заврат. След като сместа заври, я махнете от котлона и изсипете брашното наведнъж. Започнете да бъркате бързо с дървена лъжица, докато се получи тесто, което се отделя от стените на тенджерата.
Прехвърлете го в купа и го оставете леко да се охлади. То трябва да остане топло, а не да изстива напълно.
Чукнете вътре едното яйце и бъркайте, докато тестото го поеме напълно. След това добавете следващото и повторете процедурата. Тестото трябва да поеме по този начин всички яйца. Поставете го в пош и така оформете 4 по-големи еклера (останалите да са по-дребни) върху тава, постлана с хартия за печене.
Печете еклерите в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути. По време на печенето не отваряйте фурната. Готовите еклери трябва да бъдат със златист загар и твърда коричка отгоре и отдолу. Когато се изпекат, не ги изваждайте веднага, а ги оставете да изстинат във фурната с леко открехната врата.
Разбийте мекото масло с миксер, докато стане на крем, побелее и увеличи обема си. Започнете да прибавяте половината от пудинга (другата половина консумирайте като крем, тъй като в случая полученото количество пудинг е много за пълнеж на тази торта) лъжица по лъжица, като след всяко добавяне, разбивате до пълното му усвояване. Когато привършите с крема, разделете го на две части.
В купа разбийте крема сиренето, сметаната с пудрата захар и тахана на средно твърд крем и прибавете половината от разбития пудинг с масло. Разбъркайте добре с шпатула. С останалата част от крема напълнете 5-6 еклера, които ще са ви необходими за тортата.
Изберете подходяща чиния за сервиране. Поставете ринг с диаметър 22 см. Отстрани по стените фиксирайте ацетатно фолио. Разполовете по-големите еклери по широчина и ги подредете плътно по дъното на оформящия ринг. Опитайте да не оставяте празно място по дъното.
Изсипете цялото количество крем с добавените крема сирене, сметана и тахан. Поставете в крема 5-6 еклера, като ги потопите в него. Изравнете крема около еклерите, доколкото е възможно, и приберете така оформената торта в хладилника, докато приготвите глазурата.
Поставете всички продукти в купа на водна баня и ги разбъркайте, докато се получи еднородна смес. Извадете тортата и изсипете глазурата отгоре. Наклонете на всички страни, за да се разпредели равномерно. Приберете тортата в хладилника за една нощ.
Преди да сервирате, премахнете ринга и ацетатното фолио и панирайте тортата отстрани със смлени орехи. Декорирайте със свежи ягоди или други плодове и малко пудра захар, ако идеята ви допада.
Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: