за рецептата Еклери с ванилов крем
250 мл | вода |
125 г | брашно |
65 г | краве масло |
4 бр. | яйца |
1 щипка | захар |
1 щипка | сол |
600 мл | прясно мляко |
1 пак. | Специален пудинг за бисквитена торта ванилия |
3 бр. | белтъка |
250 мл | сладкарска сметана |
130 г | захар |
1 ампула | есенция ром Dr.Oetker |
Сложете водата да заври. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи. Прибавете щипка сол и захар и веднага след това цялото количество брашно. Бъркайте до гладко тесто, което се отделя от съда при разбъркване. Свалете от котлона, прехвърлете тестото в купа и оставете леко да се охлади.
Ако можете да задържите пръста си спокойно в средата на тестото, значи е готово. Добавете първото яйце и разбъркайте до пълното му усвояване в тестото - и така с всяко следващо. Задължително бъркайте с дървена бъркалка.
От готовото тесто оформете еклерите върху тава, застлана с хартия за печене, като използвате лъжица или пош. Печете на средното ниво на предварително загрята фурна на 180°С с вентилатор за 35-40 мин. След като изтече времето за печене, открехнете леко вратата на фурната, като не я изключвате още 10-15 мин., за да може еклерите добре да изсъхнат. След това време изключете фурната и оставете еклерите да се охладят напълно вътре във фурната на леко отворената врата.
Смесете млякото, захарта и съдържанието на пакетчето Специален пудинг в тенджера и сложете на котлона да заври. Бъркайте непрекъснато около 5 мин., докато кремът заври и се сгъсти. Свалете от котлона и оставете да се охлади, като поставите домакинско фолио плътно по повърхността, за да не се образува коричка. През това време разбийте белтъците на твърд сняг.
Прецедете крема през цедка, за да вкарате допълнително въздух в него, добавете разбитите белтъци. Разбийте сметаната и я прибавете заедно с есенцията ром към крема. Покрийте отново повърхността на крема с домакинско фолио и оставете да се охлади.
Еклерите могат да се разрежат по средата и да се напълнят с крема или с пош през направена дупчица в основата на еклера. Поставете шоколадовата глазура в тенджера с гореща вода за няколко минути, намачкайте добре пакетчето и срежете ъгълчето. Полейте еклерите с нея и украсете с плодове по желание.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: