Flag

Еклери с ванилов крем

about 10 - 12 порции (/дози)
Средно ниво на сложност
60
Тази рецепта е сред нашите топ фаворити по вкусови качества и бързо опразване на чиниите
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
250 млвода
125 гбрашно
65 гкраве масло
4 бр.яйца
1 щипказахар
1 щипкасол
За крема
600 млпрясно мляко
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
3 бр.белтъка
250 млсладкарска сметана
130 гзахар
1 ампулаесенция ром Dr.Oetker
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
Picture - есенция ром Dr.Oetker
1

За тестото

Сложете водата да заври. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи. Прибавете щипка сол и захар и веднага след това цялото количество брашно. Бъркайте до гладко тесто, което се отделя от съда при разбъркване. Свалете от котлона, прехвърлете тестото в купа и оставете леко да се охлади.

Ако можете да задържите пръста си спокойно в средата на тестото, значи е готово. Добавете първото яйце и разбъркайте до пълното му усвояване в тестото - и така с всяко следващо. Задължително бъркайте с дървена бъркалка. 
 
От готовото тесто оформете еклерите върху тава, застлана с хартия за печене, като използвате лъжица или пош. Печете на средното ниво на предварително загрята фурна на 180°С с вентилатор за 35-40 мин. След като изтече времето за печене, открехнете леко вратата на фурната, като не я изключвате още 10-15 мин., за да може еклерите добре да изсъхнат. След това време изключете фурната и оставете еклерите да се охладят напълно вътре във фурната на леко отворената врата.

2

За крема

Смесете млякото, захарта и съдържанието на пакетчето Специален пудинг в тенджера и сложете на котлона да заври. Бъркайте непрекъснато около 5 мин., докато кремът заври и се сгъсти. Свалете от котлона и оставете да се охлади, като поставите домакинско фолио плътно по повърхността, за да не се образува коричка. През това време разбийте белтъците на твърд сняг.

Прецедете крема през цедка, за да вкарате допълнително въздух в него, добавете разбитите белтъци. Разбийте сметаната и я прибавете заедно с есенцията ром към крема. Покрийте отново повърхността на крема с домакинско фолио и оставете да се охлади.

Еклерите могат да се разрежат по средата и да се напълнят с крема или с пош през направена дупчица в основата на еклера. Поставете шоколадовата глазура в тенджера с гореща вода за няколко минути, намачкайте добре пакетчето и срежете ъгълчето. Полейте еклерите с нея и украсете с плодове по желание.