Flag

Чийзкейк руло с малини

8 - 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Майсторски десерт с фино какао, ванилия и лек крем, с който ще подсладите всеки ваш момент
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти за блата
6 бр.яйца
100 гзахар (фина)
30 гкакао премиум Dr.Oetker
1 с.л.брашно
2 ч.л.прясно мляко
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
80 гтъмен шоколад
Продукти за крема
1 пак.Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
100 гсирене крема (меко)
500 млпрясно мляко
80 гзахар
За декорация
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
250 гмалини
1 малкомента (няколко листенца)
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1

За блата

В 2 купи отделете жълтъците от белтъците. Претеглете какаото, необходимо за рецептата и разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна. Към жълтъците добавете захарта и разбийте на средно висока скорост до получаване на пухкава светложълта смес. Добавете прясното мляко, брашното, какаото и охладения шоколад и разбийте до смесването на продуктите.

Към белтъците прибавете щипка сол и разбийте до твърди връхчета. Към какаовата смес добавете ваниловата есенция и на части добавете разбитите белтъци. Разбъркайте добре до пълното смесване на продуктите.

Покрийте тава с размери приблизително 28х30 сантиметра с хартия за печене и намажете с малко разтопено масло. Оставете хартията да излиза малко от ръба на тавата за печене, за да може лесно да извадите готовия блат. Излейте сместа за блата и разстелете на равномерен пласт. Печете блата 12-15 минути в предварително загрята до 180 ℃ фурна.

Пригответе чиста кърпа, която поръсете плътно с какао. Извадете блата от фурната, охладете за 1-2 минути и с помощта на хартията внимателно обърнете върху кърпата с какао. Навийте на руло и оставете да се охлади.

2

За крема

В касерола изсипете съдържанието на пакетчето пудинг, добавете захарта и прясното мляко и разбъркайте добре. Сложете съда на котлона, оставете сместа да заври, намалете котлона и гответе 3 минути при непрекъснато бъркане.

Свалете съда от котлона, прехвърлете пудинга в купа и добавете крема сиренето. Разбъркайте добре, покрийте плътно с фолио за свежо съхранение и оставете да се охлади за кратко. Внимателно развийте блата и намажете с пудинга, като оставите 4-5 сантиметра непокрити в единия край по дължина.

Подредете 2/3 от малините в линия и завийте блата на стегнато руло. Прехвърлете върху дълга дъска и приберете в хладилник за 3-4 часа, за да стегне пудингът. Плика с шоколадовата глазура потопете в съд с гореща вода и оставете за няколко минути, докато глазурата омекне.

Преди сервиране, отрежете крайчетата на рулото, полейте с шоколадовата глазура и гарнирайте с малини. Нарежете на дебели парчета и декорирайте с още малини и листенца прясна мента по желание. Поднесете веднага.