“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Боровинково руло

Ароматна лодка със свеж боровинков пълнеж

16 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Боровинково руло

тава (40 x 30 см):

Тесто:

175 мл прясно мляко
25 г масло
400 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
40 г захар
0,5 ч.л. сол
1 ч.л. кардамон на прах
1 бр. яйца

Пълнеж:

250 г боровинки
50 г захар
1 пак. захар с канела Dr.Oetker
25 г масло

Допълнително:

2 с.л. прясно мляко
about 2 с.л. пудра захар

preparation

Приготвяне

1

Тесто със суха мая

Разтопете маслото в затоплено мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и млякото. Разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това за 5 минути на най-висока степен до получаването на гладко тесто.

Оставете тестото покрито на топло, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Измийте боровинките и ги оставете да се отцедят в гевгир. Към захарта добавете захар с канела. Разтопете маслото в малка тенджерка. Върху леко набрашнена повърхност размесете тестото и разточете до получаване на правоъгълник с размери 40х30 см. Намажете върху него разтопеното масло и поръсете със захарната смес. Разпределете боровинките върху тестото, като , по дължина, оставяте свободни по 5 см от двата края както е показано на фиг 1.

3

Навийте тестото на руло от дългата страна и го сложете в тавата, като отгоре е гладката му страна. Натиснете добре двата края на рулото и намажете с мляко. Оставете рулото покрито на топло, докато отново видимо увеличи обема си. Сложете тестото в предварително застлана с хартия за печене тава. С остър нож направете разрез с дълбочина около 3 см., както е показано на фиг. 2.

Печете в средата на предварително загрята фурна около 25 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

4

След изпичане извадете рулото заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охлади. Преди сервиране поръсете с пудра захар.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация