Flag

Боровинково руло

16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Ароматна лодка със свеж боровинков пълнеж
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
175 млпрясно мляко
25 гкраве масло
400 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
40 гзахар
0,5 ч.л.сол
1 ч.л.кардамон на прах
1 бр.яйца
Пълнеж
250 гборовинки
50 гзахар
1 пак.захар с канела Dr.Oetker
25 гкраве масло
Допълнително
2 с.л.прясно мляко
about 2 с.л.пудра захар
Picture - захар с канела Dr.Oetker
1

Тесто със суха мая

Разтопете маслото в затоплено мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и млякото. Разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това за 5 минути на най-висока степен до получаването на гладко тесто.


Оставете тестото покрито на топло, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Picture - Borovinkovo_rulo_1.jpg

Измийте боровинките и ги оставете да се отцедят в гевгир. Към захарта добавете захар с канела. Разтопете маслото в малка тенджерка. Върху леко набрашнена повърхност размесете тестото и разточете до получаване на правоъгълник с размери 40х30 см. Намажете върху него разтопеното масло и поръсете със захарната смес. Разпределете боровинките върху тестото, като , по дължина, оставяте свободни по 5 см от двата края както е показано на фиг 1.

3
Picture - Borovinkovo_Rulo_2.jpg

Навийте тестото на руло от дългата страна и го сложете в тавата, като отгоре е гладката му страна. Натиснете добре двата края на рулото и намажете с мляко. Оставете рулото покрито на топло, докато отново видимо увеличи обема си. Сложете тестото в предварително застлана с хартия за печене тава. С остър нож направете разрез с дълбочина около 3 см., както е показано на фиг. 2.


Печете в средата на предварително загрята фурна около 25 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

4

След изпичане извадете рулото заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охлади. Преди сервиране поръсете с пудра захар.