“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Бананов мармалад с дъх на ром

Неустоимо ароматен бананов мармалад с дъх на ром

about 5 - 6 буркана ((250 мл))

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бананов мармалад с дъх на ром

Продукти:

850 г банани
150 мл сок (от грейпфрут)
125 мл вода
1 пак. Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1 кг захар
4 с.л. ром

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Нарежете обелените банани и ги намачкайте на пюре до желаната консистенция. В подходящ за варене съд смесете банановото пюре, сока от грейпфрут и водата като разбъркате добре. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовата смес.

Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, добавете останалата захар и разбъркайте добре. Мармаладът трябва да ври около 3 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.

Непосредствено преди да свалите мармалада от огъня разбъркайте в него рома. Веднага след това го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете около 5 мин.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация