В купата на миксера сложете яйцата, захарта, киселото мляко, содата, олиото и разбъркайте. Смесете брашното с какаото и ги добавете на 2 пъти, разбъркайте добре. Трябва да се получи меко и еластично тесто, не лепкаво.
За тази рецепта ще са ви нужни формички за фунийки. Разточете тестото на тънка кора с дебелина 5 мм и ширина на лентите 2 см, които изрежете с остър нож. Около всяка фунийка се навива лентичка тесто, като се започва от основата и се завива така, че малка част от тестото да се застъпи от предходната. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Печете на предварително загрята фурна на 180 С до порозовяване около 12-15 минути. Извадете тавата от фурната и издърпайте металните накрайници "фунийки" докато са още топли, за да ги отстраните по-лесно. Изпечете и останалите.
В тенджера сложете около 700 мл прясно мляко и захарта, разбъркайте да се разтвори добре. В малка купичка сложете останалата част от прясното мляко (300 мл) и разтворете пудинга. Разбъркайте добре с вилица или телена бъркалка, за да не се образуват бучки. В тенджерата сложете яйцата, като бъркате непрекъснато. На тънка струйка добавете и пудинг сместа.
Намалете котлона на средна степен и продължавате да разбърквате. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти. Ще ви отнеме около 5-7 минути. Оставете да къкри около минута и сваляте от котлона. Добавете маслото и разбъркайте добре. Напълнете фунийките с готовия крем, а в горната част потопите в смлени орехи.
За да направите декорацията, ще са ви нужни солети претцели, захарни очички и глазирани червени бонбони. Разтопете 50 г тъмен шоколад и залепете очите, носа и рогите на еленчето. Съхранявайте десерта в хладилник. Извадете 15 минути преди сервиране, за да се отпуснат.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене