Поставете хартиените чашки във формата за мъфини. Отцедете добре моцарелата и доматите и ги нарежете на ситно. Отделете няколко кубчета моцарела за поръсване. Загрейте фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: около 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: около 160 °C
Смесете брашното с бакпулвера в купа. Добавете солта, яйцата, заквасената сметана, водата и олиото и разбъркайте всичко с бъркалка, за да оформите тесто. Сложете босилека, нарязаните на кубчета моцарела и домати. Разпределете тестото равномерно в хартиените чашки и поръсете с останалите кубчета моцарела. Изпечете мъфините върху решетка във фурната.
Време за печене: около 25 Минути
Извадете мъфините от формата след 5 минути и ги сервирайте хладки.
Пригответе тестото, като използвате брашното, солта, яйцата, заквасената сметана и олиото, но без моцарелата, доматите и босилека. Накрая разбъркайте в тестото 1 равна чаена лъжичка червен пипер на прах, 200 г настърган ементал и 1 супена лъжица замразени билки (магданоз или див лук). Разпределете тестото равномерно в намазнена и набрашнена форма за мъфини (не използвайте хартиени чаши или сиренето ще залепне по тях). Изпечете мъфините по рецептата.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене