Смесете брашното с останалите продукти и ги разбъркайте първоначално на ниска степен, а след това на висока до получаване на хомогенна смес. Загрейте вода в тенджера, изсипете водата и подсушете тенджерата. Застелете топлата тенджера с хартия за печене и поставете тестото върху хартията. Покрийте го с капак и го оставете за 30 минути.
Измийте боровинките. Разбийте белтъка с миксер до втвърдяване. Разбийте маслото на пяна, добавете захарта и ванилената захар. Добавете жълтъка към сместа. Към тях разбийте изварата, сметаната и пудинга до получаване на хомогенна смес. Добавате белтъците и ги разбъркайте внимателнос метална бъркалка.
Разстелете тестото на около 60 х 50 см върху голяма кухенска кърпа. Разнесете пълнежа равномерно върху тестото и оставете около 5 см от краищата ненамазани. Разпределете равномерно боровинките. Навийте краищата на тестото навътре с помощта на кърпата. Щруделът се слага в предварително намазнена тава с размер 30 х 22 см във формата на буквата „u“.
Печете в долната половина на предварително загрята фурна на 200°C при горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух около 20 мин.
Разбийте сметаната, яйцето, захарта и ванилената захар и залейте щрудела. Поръсете го с филирани бадеми и го върнете да се изпече. Печете около 45 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.
Съвет: сервирайте с пудра захар.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене