За тестото загрейте млякото в малка тенджера и разтопете маслото в него.
Смесете брашното със сухата мая внимателно в купа. Добавете останалите съставки и топлата млечно-маслена смес и разбъркайте с миксер (с кука за тесто) за кратко на най-ниската, а след това на най-висока степен на миксера за около 5 мин, докато се получи гладко тесто. Покрийте и оставете тестото да втаса на топло място, докато видимо увеличи обема си.
Пригответе 2 пакета пудинг според указанията на опаковката, но общо със 750 мл мляко за двата пакета. Поставете домакинско фолио за свежо съхранение директно върху повърхността на горещия пудинг, така че да не се образува коричка. Оставете пудинга да се охлади. След това разбъркайте стафидите в пудинга.
Покрийте тавата с хартия за печене. Загрейте фурната предварително на 200°C на долен и горен нагревател или на 180°C на вентилатор.
Поръсете тестото с малко брашно, извадете го от купата и отново го замесете за кратко върху леко набрашнена повърхност. Разточете тестото на правоъгълник (60 х 40 см) и намажете пудинга отгоре. Навийте тестото от късата страна на руло и нарежете на филийки с дебелина около 2 см. Поставете рулцата на разстояние едно от друго в тавата и ги оставете да втасат отново на топло място, докато видимо се увеличат като размери.
След като втасат достатъчно, ги изпечете по средата на загрятата фурна за 15 мин. Тъй като охлювчетата са по-обемни, най-вероятно ще трябва да ги изпечете на няколко пъти (по 6-8 рулца в една тава).
Прецедете сладкото от кайсии през сито, добавете малко вода, разбъркайте и кипнете за кратко на котлона. С получената смес намажете повърхността на охлювчетата веднага след изпичане. Оставете да се охладят върху кухненска скара.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти