Намазнете тава с размери 28х28 см и я покрийте с хартия за печене, като нагънете краищата на хартията. Загрейте фурната предварително на 180 °C с включен горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.
Измийте, обелете и нарежете крушите на малки кубчета. Смесете ги с бурбонската ванилова захар. Отделно в купа изсипете брашното и бакпулвера. Към тях добавете и останалите съставки, с изключение на настъргания шоколад и крушите.
Разбийте съставките с миксер за кратко на най-ниската, а след това на най-високата скорост за 2 минути до образуване на гладко тесто. Накрая прибавете крушите и настъргания шоколад. Загладете тестото в тавата и печете около 27 минути. Оставете сладкиша да се охлади върху кухненска решетка.
Нарежете кувертюрите на по-груби парчета и ги разтопете в отделни съдове на водна баня на слаб огън. Разпределете тъмния кувертюр равномерно върху печивото. Нанесете белия кувертюр с чаена лъжичка на много малки точки върху все още течната тъмна кувертюра.
Постигнете мраморен ефект с помощта на вилица или дървено шишче (клечка), разнасяйки заливката. Оставете я да се втвърди и нарежете сладкиша на 16 равни квадрати.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти