За да има възможност да изстине до стайна температура преди да го използвате, пригответе карамеления сос предварително. Поставете всички продукти и само 50 мл от сметаната в малка касерола и бъркайте на средновисока температура на котлона, докато карамелът стане с приятен кехлибарен цвят. След като го махнете от огъня, прибавете останалото количество сметана и разбъркайте добре. Можете да го разредите с още сметана след като изстине и стегне до желаната от вас консистенция.
Пригответе крема, като изсипете съдържанието на пакетчето в касерола и добавите захарта и прясното мляко. Сварете на средновисока температура на котлона, като бъркате непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Покрийте го със свежо домакинско фолио и го оставете да се охлади напълно преди да го използвате.
Разбийте с миксер маскарпонето със сметаната и пудрата захар, докато получите стабилен крем. Прибавете изстиналия баварски крем на няколко части и разбъркайте добре след всяко добавяне, докато получите еднороден крем.
Сглобете тортата, в тавичка или върху поднос с ринг за оформяне на торти, като редувате от бисквитите, крема и карамеления сос до изчерпване на количествата. Приберете готовата торта в хладилника за едно нощ.
За заливката, поставете всички продукти в съд на лека водна баня и бъркайте, докато получите еднородна смес. Излейте върху тортата и разпределете равномерно. Поставете 2 с. л. от карамеления сос в пош с малко отрязан накрайник и направете ленти по повърхността на тортата. С помощта на дървен шиш, направете шарки в противоположната страна на карамелените черти, като редувате в двете посоки. Приберете тортата за няколко часа в хладилника, преди да сервирате.
Свързани рецепти
Торти
Торти