Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това 2 мин. на висока до получаване на гладко тесто. Разстелете сместа в намаслена кръгла форма за торта с ринг. Печете 25 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.
След изпичане отделете блата от стените на формата и го обърнете върху покрита с хартия за печене кухненска метална скара. Оставете да изстине.
Измийте, почистете и нарежете ягодите на малки парченца. Измийте лайма с гореща вода и го подсушете. Настържете кората и изстискайте сока на лайма. Накиснете желатина в няколко лъжици вода по указанията на опаковката. В тенджера загрейте сока от лайма, но без да завира. Смесете набъбналия желатин със загретия сок от лайм. Пресейте пудрата захар исмесете със сиренетоРикотата инастърганата коричка от лайма. Смесете 4 с. л. от кремообразната смес с желатина и с помощта на бъркалка за яйца, разбъркайте добре. Постепенно добавете желатиновата смес в останалия крем. Накрая разбъркайте ягодите в сместа. Намажете равномерно получената смес върху тортения блат. Оставете тортата за 2 часа в хладилника.
Нарежете на останалите измити ягодите и ги подредете върху тортата.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене