Смесете бурбонската ванилова захар с маслото, захарта и солта. След това пресейте брашното и замесете всички съставки до образуване на еластично тесто. Може да използвате и миксер, като първо разбивате на най-ниска, след това на най-висока степен до получаване на хомогенно тесто. Оформете на топка и увийте в домакинско фолио за свежо съхранение. Охладете за поне час в хладилника.
Загрейте фурната на 180°C на долен и горен нагревател. Върху набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина около 5 мм. Изрежете квадратчета и ги поставете върху тава, застлана с хартия за печене. Печете в средата на фурната за около 12 минути, след което оставете сладките да се изстинат.
Междувременно пригответе глазурата, като хубаво смесите в купа пудрата захар и лимоновия сок. Добавете от синята тубичка синя захарна паста, така че да глазурата да се оцвети в приятен син цвят. Намажете бисквитките с глазура, а след като изсъхне със захарните шрифтове оформете панделка върху всяка сладка. Украсете по желание със захарни украси. Може да използвате захарните шрифтове да надпишете всяка сладка в различен цвят.
Свързани рецепти
Рецепти за деца
Рецепти за деца