Смесете брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки за тестото и разбийте с миксер (кука за тесто) - първо на най-ниската степен, после на най-високата скорост. Завийте тестото с прозрачно готварско фолио и го приберете в хладилника за около 30 минути.
Покрийте тавата с хартия за печене. Загрейте фурната предварително на 200 °C на долен и горен нагревател или на 180 °C на вентилатор.
Веднага след изпичане, поръсете възглавничките с пудра захар и след това ги оставете настрана да се охладят върху кухненска скара.
Разточете тестото с дебелина около 3 мм върху леко набрашнена работна повърхност и изрежете правоъгълници с размери 4,5 х 3,5 см. Поставете половината от сладките върху хартията за печене, с която сте застлали тавата. Разпределете мармалада с лъжица върху бисквитите и долепете останалите правоъгълници отгоре. Натиснете хубаво краищата, така че двете части да се слепят добре.
Изпечете сладките по средата на вече загрятата фурна за около 10 мин.
Свързани рецепти
сладки и бисквитки
сладки и бисквитки
сладки и бисквитки