Украса с марципан

Оформяне на рози от марципан

1

Украса с фин марципан

За оформянето на покритие или моделиране на фигури омесете марципана с малко пудра захар (напр. 100 г марципан с 20 г пудра захар). Полученото тесто е по-лесно за обработка и не се лепи по ръцете. Оцветете марципана по желание с какао Dr. Oetker или цветни сладкарски цветове Dr. Oetker.
Започнете с оформянето като разточите марципана между два листа домакинско фолио или срязани на две здрави полиетиленови пликчета, за да избегнете залепването на марципана по работната повърхност или точилка. Другият начин за разточване, без да залепва, е като го разточите върху поръсена с пудра захар работна повърхност.
От получената кора изрежете с нож или с формички за дребни сладки различни мотиви според повода като сърца, звезди, цветя и др.
2

Форми на рози и листа от марципан

За да направите червени марципанови розички от марципан, първо оцветете половината от марципановото тесто с червен сладкарски цвят Dr. Oetker, оформете го на руло с дебелина 1 см и го нарежете на малки парченца. Оформете едно парченце конус с дължина 3 см. За листенцата омесете всяко отделно парченце марципан на топчица и го поставете между два листа домакинско фолио, разточете на кръгче, докато краищата му станат тънички.
3

Оформяне на розичка

Поставете листенцата на розичката така около марципановия конус, че върхът му да сочи нагоре и да се завива към основата на цветето. Притиснете долната част на листенцето към основата на конуса , а горната завийте навън. За една роза използвайте 5-6 листенца. Оставете готовите рози за 30 мин. на стайна температура да се изсъхнат и втвърдят и внимателно отрежете долната четвърт от стъблото с нож, за да се получи стабилна стойка на розичката.
4

Оформяне на розови листенца

За зелени листенца омесете марципана със зелен сладкарски цвят Dr. Oetker и оформете на руло с дебелина 1 см. С нож нарисувайте жилки на листенцата и огънете краищата им вълнообразно. Оставете ги да се втвърдят за 30 мин. на стайна температурата и декорирайте с тях и розичките торта.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни

Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам