“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Идеи за украса с конфитюр

С конфитюр можете да изрисувате изящни орнаменти върху сметана или кремове на торти.

С конфитюр можете да изрисувате изящни орнаменти върху сметана или кремове на торти. Прецедете конфитюра през цедка, за да стане гладък.
1

Рисуване на мотиви

С дървена клечица върху все още меката повърхност на крема начертайте подходящ за повода мотив или с формичка за дребни сладки маркирайки орнамента, например сърце, звезда, снежинка и др. Поставете сладкиша или десерта в хладилника, докато кремът се втвърди. След това напълнете прецедения конфитюр в полиетиленова торбичка или в шприц и запълнете маркирания мотив върху вече втвърдения крем.
2

Паяжина

Напълнете прецедения конфитюр в шприц или в здраво полиетиленово пликче с отрязано ъгълче и нарисувайте спирала върху повърхността на все още невтвърдения крем на тортата. С остра дървена пръчица или нож внимателно начертайте линии от средата на тортата към краищата и, като всеки път почиствайте клечицата, за да не се размазват жилките на паяжината.
3

Мотив Лястовици

Шприцнете прецедения конфитюр върху все още мекия крем на сладкиша и с дървена клечица начертайте надлъжна лента от край до край. Почиствайте пръчицата при всяка линия.