Flag

Ягодово-млечна торта

about 10 - 16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
120
Сочна и богата ягодова торта, с която ще съберете всички овации
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Първо тесто
125 гбрашно
about 3 гбакпулвер Dr.Oetker (щипка)
50 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
75 гкраве масло
1 с.л.вода
Второ тесто
3 бр.яйца
125 гзахар
80 гбрашно
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker (равна ч.л.)
Пълнеж
400 гягоди
1,5 пак.желатин Dr.Oetker
300 гкисело мляко (3,5% масленост)
75 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 бр.лимон (настъргана кора и сока)
300 гсметана (студена течна)
Плодово покритие
350 гягоди
0,5 пак.желатин Dr.Oetker
250 млвода
2 с.л.захар
Допълнително
50 гконфитюр (ягодов)
100 гсметана (студена течна)
50 гбадеми (филирани запържени без мазнина)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker (щипка)
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker (равна ч.л.)
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
1

Първо тесто

Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниската, а после на най-восоката степен до получаването на гладко тесто. Разстелете го в намазнена тава или форма за торта с диаметър 26 см и го надупчете многократно с вилица. Печете в предварително загрята фурна на 180°C около 20 минути. Извадете и оставете да изстине.

2

Второ тесто

Разбийте яйцата с миксер на най-високата степен за 1 минута, добавете при непрекъснато бъркане за още 1 минута захарта и продължете да разбивате още 2 минути. Смесетe брашното с бакпулвера и пудинга, пресейте ги и разбъркайте сместа на ниска степен. Разстелете сместа в предварително измитата форма за торта (диаметър 26см), като намазните само дъното и я застелете с хартия за печене. Печете в загрятата фурна на същата температура 180°C около 20 минути. Когато готовият блат изстине го разрежете хоризонтално на две части.


В почистената форма за торта сложете блата от тесто 1, намажете го с ягодовия конфитюр, покрийте го с долния от другите два блата, с разреза нагоре и леко го притиснете.

3

Пълнеж

Измийте, почистете и нарежете на дребни кубчета ягодите. Сложете желатина в купичка с малко вода, за да набъбне. Киселото мляко, захарта, ванилената захар, кората и сока от лимона разбийте с миксер до хомогенен крем. Разбийте сметаната, докато се сгъсти. Загрейте и разтворете на водна баня или слаб огън желатина, без да го оставяте да кипне. Смесете го с 4 с.л. от крема, разбийте и тогава го добавете към останалата смес, разбъркайте, добавете сметаната и накрая добавете и леко разбъркайте и ягодите. Изсипете пълнежа във формата за торта, загладете и поставете другия блат, натиснете леко и оставете тортата за минимум 3 часа в хладилника.

4

Плодово покритие

Почистете, измийте, подсушете, нарежете на филийки ягодите и ги наредете върху тортата като керемидки върху покрив. Накиснете желатина в малко вода, за да набъбне (около 5 мин.), добавете останалата вода и захарта и след това го загрейте на водна баня и полейте внимателно върху плодовете, за да не прелее над ръба на сладкиша. Разбийте сметаната, намажете с нея тортата отстрани и прилепете филираните бадеми. Оставете за известно време в хладилник.