Flag

Веган великденски зайци

12 - 15 кифлички (/сладки)
Леснa
40
Лесни и забавни за приготвяне кифлички с кленов сироп
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
350 млнеподсладено соево мляко
1 пак.суха мая Dr.Oetker
50 млолио
80 гзахар
500 гбрашно
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1 ч.л.есенция портокал
100 млкленов сироп
50 гшоколадови капки (или стафиди)
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1

В средна по големина купа или касерола смесете растителното мляко, маята, 1 с.л захар и 1 с.л. брашно. Растителното мляко трябва да е леко топло, но в никакъв случай вряло. Разбъркайте го с тел, за да се смесят съставките - оставете на топло и сухо място за около 15-20 минути, докато маята се активира.
 
Към шупналата мая добавете всички останали съставки – олиото, ванилията, захарта и брашното. Ще получите меко тесто, омесете го върху набрашнен плот, докато спре да лепне.

Върнете готовото тесто в купата и го оставете на топло място, покрито със суха кърпа за час и половина, за да втаса. 
 
След час и половина тестото вече ще е удвоило или дори утроило размера си. Размесете го леко и го разделете на равни топки, от които ще оформите зайчетата (вижте снимката). 
 
След като оформите зайчетата, ги оставете върху хартията за печене за още 30 минути да втасат отново и накрая ги мажете обилно с кленовия сироп. Използвайте шоколадовите капки/стафиди за очички на зайчетата.

Печете ги в на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 20-25 минути, докато хванат златист загар.

2

Последвайте Лора Капустина и блога ѝ High Heels Baking за още интересни рецепти.