Flag

Салата от мариновани гъби

about 5 - 6 буркана ((700 мл))
Леснa
30
Прекрасна наслада в буркани, която винаги е добре дошла на масата ни в празник и делник
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
3 кггъби
1,5 лвода
400 млоцет (задължително от 6% или 9%)
150 гзахар
1 пак.Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker
Picture - Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker
1

Почистете, измийте и нарежете гъбите в голяма купа. Ако са много дребни, може да ги оставите цели. Съдържанието на пакетчето Пикант фикс се разбърква с водата, оцета и захарта и се слага да заври между 3 и 5 минути.

2

Изсипете горещата течност върху гъбите и оставете да престоят 15 минути. Извадете гъбите от течността и ги подредете в чисти и сухи буркани с винтови капачки. Сложете останалата марината отново да заври и я излейте върху гъбите. Затворете бурканите с винтови капачки и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат напълно. Съхранявайте ги на хладно и тъмно място.

3

Последвайте Илиана Николова и блога ѝ Щъркелово гнездо.