Flag

Печени понички с крем Брюле

15 порции (/дози)
Средно ниво на сложност
60
Рецепта от блог Lussi`s World of Artcraft
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За донътите
400 гбрашно
60 гзахар
1 щипкасол
1 пак.суха мая Dr.Oetker
190 млпрясно мляко
3 с.л.зехтин
2 бр.жълтъци
1 бр.ванилена захар Dr.Oetker
За крема
1 бр.Оригинален пудинг крем Брюле
600 млпрясно мляко
50 гзахар
70 гкраве масло
За глазурата
200 гзахар
about 1 - 2 с.л.вода
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Оригинален пудинг крем Брюле
1

За донътите

Picture - Baked donut cut with glass

Изсипете в купата на миксера половината брашно. Направете кладенче. В него изсипете захарта, леко затопленото мляко и маята. След това прибавете жълтъците, а по ръба на купата - солта и мазнината. Разбийте с куки за тесто като постепенно прибавяйте останалото брашно, докато получим меко, отделящо се от купата  тесто.
 
Преместете го в мазана с олио купа и го оставете на топло, покрито с кърпа, да втаса и удвои обема си. 


Разточете втасалото тесто на не много тънък лист върху набрашнен плот и изрежете кръгове с помощта на чаша. Оставете ги да се надигнат още малко, като не е необходимо да удвоят големината си.
 
След това ги печете в предварително загрята фурна на около 190 градуса за около 10 минути или до получаването на хубав светло кафяв цвят.
 
Готовите понички оставете да изстинат. 

2

За крема

Докато чакате тестото за донътите да втаса, пригответе пудинга както сложете 500 мл от млякото заедно със захарта да се затоплят на котлона до степен на кипете. Останалите 100 мл прясно мляко смесете със съдържанието на пакетчето на рядка кашичка. Прибавете към затопленото мляко, намалете котлона на средна температура и разбърквайте енергично, за да не загори и стане на бучки крема. Щом се сгъсти, свалете от котлона. Оставете да се охлади леко и прибавете маслото. 
 
Прехвърлете крема върху измит със студена вода метален поднос и разнесете равномерно, така че изстине по-бързо. Покрийте още горещ със стреч фолио, за да не образува коричка. 

3

Пълнене

Разбийте охладения крем за кратко с миксер или телена бъркалка, за да стане пухкав. След това го напълнете в пош и напълнете поничките. 

4

Глазурата

Изсипете захарта и водата в подходящ съд и загрейте, докато да се карамелизира до течно състояние. Топнете леко горната част на поничката в него и отцедете. Внимавайте да не се покапете с горещия карамел!!!
 
Подредете върху поднос хартия за печене и оставяме да стегне. 
Усещането да захапете от пухкавата поничка, прекършвайки тънката карамелена коричка, а вътре да ви чака изстудения и уханен крем Брюле, е просто неописуемо.