Flag

Конфитюр с вишни и кафе

about 6 буркана ((200 мл))
Леснa
20
Хармонична комбинация от силно еспресо и череши точно върху хлебчето за закуска
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да използвате и дълбоко замразени вишни.
Съвет за рецептата
Вместо кафе еспресо може да използвате и 2 ч.л. инстантно кафе. Тогава увеличете количеството на вишните на 1 кг.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
900 гвишни
100 млкафе Еспресо
1 пак.Гелфикс Супер 3:1 Dr.Oetker
350 гзахар
Picture - Гелфикс Супер 3:1 Dr.Oetker
1

Подготовка

Измийте, почистете и претеглете 900 г вишни . Пригответе 100 мл кафе еспресо.

2

Приготвяне

Изсипете вишните и кафето в подходящ съд за варене. Разбъркайте 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Супер 3:1 и ги прибавете към плодовата смес. 

Сложете конфитюра да заври на висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. След като кипне, конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин. при непрекъснато бъркане. Свалете конфитюра от огъня. Пожелание може да остраните пяната и да пюрирате с пасатор.

3

Веднага разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачките надолу за около 5 мин.

Съвет за рецептата

  • Може да използвате и дълбоко замразени вишни.
  • Вместо кафе еспресо може да използвате и 2 ч.л. инстантно кафе. Тогава увеличете количеството на вишните на 1 кг.