Нарежете кувертюра на ситно и го разтопете на водна баня (при средна температура). Изсипете разтопения кувертюр в пош и оформете две заешки уши върху хартия за печене. Оставете ги в хладилник да се втвърдят.
Натрошете на ситно половин блат (ползвайте същия блат от рецептата за торта "Горски кът") и го замесете с 1 пълна с.л маслен крем (ползвайте крема от рецептата за торта "Горски кът"). В купа (Ø 10,5 см; обем 220 мл) поставете прозрачно фолио по стените на съда и с помощта на лъжица изсипете сместа и я заравнете. Оставете да се охлажда за поне 30 мин в хладилник.
За опашката и лапичките на зайчето използвайте 1/3 от марципановата паста (вижте нашата лесна рецепта за приготвяне на домашен марципан), като я разточите с малко пудра захар. За възглавничките на лапите оцветете 5 г от марципана с малко розова хранителна боя (разредете червената боя с малко вода) и оформете 8 малки и 2 по-големи топчици.
Използвайте 10 г паста за опашката, като оформите топка и направете няколко резки в нея с помощта на нож. След това леко загладете опашката с ръце. Лапичките оформете с ръце, като леко вдлъбнете страната откъм стъпалото. Разточете останалата част от марципана в тънък кръг с дебелина приблизително 2 мм върху плот, покрит с пудра захар. Извадете сместа от формата, отстранете фолиото, оформете отгоре купол и го покрийте с разточения марципан.
Навлажнете го с малко вода и натиснете шоколадовите уши в него. Прикрепете опашката и лапичките към центъра на марципановия купол с малко вода. За финал остава да наредите и възглавничките върху стъпалата на заешките лапи.
Прикрепете всяка от розовите топчици по лапите в средата, като използвате малко вода. Поставете четирите малки топчета върху всяка лапичка, след което прикрепете лапите към тялото с малко вода.
Свързани рецепти
Приготвяне:60 Средно ниво на сложност1 брой (украса)