Flag

Веган бадемов марципан

6 - 8 парчета (/парченца)
Леснa
30
След няколко минути вече имате 400 г натурален домашен марципан – основата на безброй изкушаващи лакомства
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Можете да съхранявате марципана до 10 дни в хладилник, ако ползвате вода, и до 2-3 седмици в хладилник или до 3 месеца във фризер, ако ползвате течен подсладител в рецептата. 
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
200 гбадемово брашно (или бланширани бадеми, смлени)
200 гпудра захар (фина)
1 щипкасол
40 млвода (или предпочитан течен подсладител - сироп агаве, царевичен сироп)
1 ч.л.есенция бадем
1

В купата на блендера прибавете бадемовото брашно, пудрата захар, щипка сол и смесете за кратко. Добавете водата и бадемовата есенция и блендирайте, докато се смесят напълно и тестото се събере на топка.

Ако тестото е прекалено сухо и не се събира на топка, добавяйте по съвсем малко вода до постигане на желаната консистенция, а ако е прекалено лепкаво – прибавяйте по малко от бадемовото брашно, докато е необходимо.

2

Размесете тестото върху чиста работна повърхност за около 30 секунди. Оформете на руло, овийте в свежо фолио и оставете за поне 30 минути в хладилника да стегне. Voila - и марципанът е готов, при това е подходящ и за веган хранителен режим.

3

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.

Съвет за рецептата

  • Можете да съхранявате марципана до 10 дни в хладилник, ако ползвате вода, и до 2-3 седмици в хладилник или до 3 месеца във фризер, ако ползвате течен подсладител в рецептата.