Flag

Гурме конфитюр от манго и къпини

5 буркана ((200 мл))
Леснa
40
Конфитюр на два слоя – горски с къпини и екзотичен с манго
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
500 гкъпини
450 гманго
2 с.л.сок от лимон
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 гзахар
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Измийте, почистете, претеглете 500 г къпини и пасирайте. Обелете мангото и отделете плода от костилката. Претеглете 450 г от него, накълцайте на ситно, смесете го с лимоновия сок и пасирайте.

2

Сложете къпините в подходящ съд за варене. Смесете 1 с.л. захар с половината от съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към сместа. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете 250 г от захарта и ½ от съдържанието на лимонената киселина. След като конфитюрът кипне отново, оставете да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Напълнете бурканчетата до половината с още горещия конфитюр. Оставете да се охлади за 15 мин.

3

Смесете мангото в подходящ съд за варене. Смесете 1 с.л. захар с останалата част от Гелфикс Екстра и прибавете към плодовете. Сложете да заври като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и лимонена киселина и разбъркайте добре. След като кипне отново, оставете да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане.

4

С готовия конфитюр от манго допълнете бурканчетата с къпинов конфитюр. Затворете ги добре, но обръщайте с капачките надолу, за да не се смесят двата слоя. Съхранявайте на хладно и тъмно място.