Flag

Двойно шоколадови сладки с чийзкейк пълнеж

13 - 15 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
60
Рецепта от блог Dani`s Cookings
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
110 гкраве масло (разтопено)
130 гзахар
70 гкафява захар (мусковадо)
140 гпшенично брашно
1 пак.Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
30 гкакао Dr.Oetker
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
1 бр.яйца
1 ампулаесенция ванилия Dr.Oetker
140 гбял шоколад нарязан на малки парченца
Пълнеж
120 гсирене крема
2 с.л.пудра захар
1 пак.захар с канела Dr.Oetker
1 пак.Захар с аромат ром Dr.Oetker
1 с.л.Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
Picture - Захар с аромат ром Dr.Oetker
1

Пълнеж

Picture - Double Chocolate Cookies with Cheesecake Filling -1.jpg

В купа смесете всички продукти за пълнежа и разбийте с миксер около 2-3 минути, докато се получи гладка смес.


Picture - Double Chocolate Cookies with Cheesecake Filling -2.jpg

С помощта на лъжичка направете малки купчинки от сместа върху тава, постлана с хартия за печене. Трябва да получите около15 бройки. Поставете тавата във фризера за 2-3 часа.


Междувременно пригответе тестото.

2

Тесто

Picture - Double Chocolate Cookies with Cheesecake Filling -3.jpg

В голяма купа разбийте с ръчна бъркалка двата вида захар и разтопеното на водна баня масло, докато се смесят добре (може да останат няколко малки бучки от кафявата захар, това не пречи).


Добавете ванилията и яйцето и разбъркайте до гладкост. Постепенно прибавете брашното, какаото, пудинга и бакпулвера, като разбърквате леко с дървена лъжица, докато се поемат и се образува меко тесто.


Picture - Double Chocolate Cookies with Cheesecake Filling -4.jpg

Накрая добавете парченцата шоколад и отново разбъркайте леко, за да се разпределят равномерно из тестото.


Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и оставете тестото за около 30-60 минути в хладилника (може и повече, но в такъв случай е желателно да го извадите 10 минути, преди да започнете да приготвяте сладките).


Picture - Double Chocolate Cookies with Cheesecake Filling -5.jpg

Когато тестото е охладено, а крема сиренето - замразено, започнете да отделяте парченца от тестото. Разстелете ги в ръката си и направете форма на кладенче. Сложете вътре един от замръзналите пълнежи и покрийте добре с друго парче тесто. Направете топка и я поставете върху голяма тава, покрита с хартия за печене.


Picture - Double Chocolate Cookies with Cheesecake Filling -6.jpg

Продължете процеса, докато изразходвате цялото тесто и всички пълнежи. Нареждайте сладките на поне 5 см една от друга, за да не се залепят при печенето. Когато тавата се запълни, поставете я в хладилника за 10 минути, преди да я сложите във фурната.


Печете сладките 10-15 минути или докато ръбовете им станат леко твърди, докато горната част е все още мека.


Изчакайте ги да се охладят за 10-15 минути, преди да ги сервирате.

3

Съхранявайте ги до седмица в плътно затворена кутия в хладилника.

4

За още идеи може да посетите блог Dani`s Cookings