за рецептата Звездни шоколадови прозорчета
250 г | пшеничено брашно |
1 пак. | бакпулвер Dr.Oetker |
1 пак. | Крем Його банан Dr.Oetker |
100 г | захар |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
175 г | масло |
1 бр. | яйца |
30 г | млечен шоколад (настърган на едро) |
200 г | тъмен шоколад |
Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги в купа, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто.Отделете 2/3 от тестото и го размесете с настъргания млечен шоколад. Разточете го на тънка кора, изрежете кръгчета ( с диаметър 4 cm), наредете ги върху застлана с хартия за печене тава и печете в предварително загрята фурна на 180°C при долен и горен нагревател или на 160°C на горещ въздух за около 8-10 мин.
Разточете останалото светло тесто на тънка кора върху набрашнена повърхност, изрежете същия брой и размер кръгчета, наредете ги върху застлана с хартия за печене тава и вътре в тях изрежете звездички. Отделете звездичките и последователно опечете тях и кръгчетата с отворче за 8-10 мин. при същата температура.
Оставете всички сладки да се охладят напълно. Разтопете натуралния шоколад на водна баня, поставете по чаена лъжичка върху всяко кръгче, леко размажете и слепете с кръгчета с отворче, като притиснете леко. Украсете и звездичките и оставете шоколада да се втвърди.