за рецептата Звездна марципанова торта
300 г | макови семена |
400 мл | прясно мляко |
1 пак. | Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker |
100 мл | прясно мляко |
2 бр. | яйца |
75 г | захар |
75 г | сухари (натрошени на дребно) |
4 бр. | яйца |
100 г | захар |
100 г | пшенично брашно |
50 г | Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker |
2 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
200 г | конфитюр (гладък малинов) |
600 г | сметана (студена сладкарска) |
1 пак. | желатин Dr.Oetker |
60 г | захар |
2 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
50 г | пудра захар |
1 пак. | цветни захарни шрифтове Dr.Oetker |
200 г | суров марципан |
В подходящ съд поставете 400 мл прясно мляко и маковото семе да заври, свалете от огъня и оставете да накисне за 10 мин. Смесете съдържанието на пакетчето пудинг с останалото мляко, объркайте го в маковата смес с яйцата, захарта и натрошените сухари и поставете отново да заври за кратко.
Разбийте яйцата на крем с миксер. Постепенно добавете захарта с ванилената захар и разбивайте още 2 минути. Добавете 250 г от охладения маков пълнеж, пресятото брашно с бакпулвера и царевичното нишесте към сместа и разбийте за кратко на ниска степен. Разстелете сместа в застлана с хартия за печене форма за торта и печете в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател 180°C или горещ въздух 160°C около 30 мин.
След изпичане отделете печивото от стените и свалете ринга. Обърнете готовия блат върху хартия за печене и оставете да се охлади.
Свалете дъното и хартията за печене и с дълъг широк нож срежете блата хоризонтално. Поставете долния блат върху тортена чиния и върху него - почистения ринг на формата за торта.
Намажете повърхността на долния блат с малиновия конфитюр като оставите 1см разстояние от ръба. Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го смесете в предварително разбитата на твърд сняг сметана със захарта и ванилената захар. Намажете долния блат с ¾ от получения крем и поставете горния блат. Намажете останалата сметана върху него и оставете да престои за най-малко 3 часа в хладилник.
Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кръгла кора с диаметър на тортата и височината на стените и. Отлепете горното фолио, навийте на руло с марципана надолу и развивайки го, прилепете върху тортата. Поръсете с пудра захар и украсете с коледни мотиви със захарните шрифтове.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: