Забавни печени понички (без глутен)

Изпечете безглутенови понички и украсете с въображение 🍩

6 броя (поничка)

Лесно 30 Minutes

Смес от бадемово и кокосово брашно ще направи поничките уникално вкусни. Подсладете ги с агаве и полейте с шоколадова глазура.

Съставки

Съставки

за рецептата  Забавни печени понички (без глутен)

За тестото:

110 г бадемово брашно (бяло)
25 г кокосово брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
0,5 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
2 щипка сол
3 бр. яйца
50 г сироп от агаве (45 г кленов сироп)
0,5 с.л. оцет (ябълков) или лимонов сок
1 бр. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
60 мл бадемово мляко (или кокосово)
50 мл сироп от агаве
50 г тахан (бадемов)

Допълнително за тестото:

1 ч.л. Зелена хранителна боя (течна)
0,5 ч.л. есенция портокал Dr.Oetker 38 мл
1 малко какао Dr.Oetker

За глазурата и декорация:

75 г тъмен шоколад
75 г бял шоколад
2 ч.л. краве масло
2 пак. захарни конфети Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

За тестото

Смесете всички сухи съставки. Отделно разбъркайте течните съставки и ги прибавете към сухите. 


Тук може да експериментирате, като разделите тестото на колкото вкуса желаете да получите. Например, в една част от тестото може да добавите 1 ч.л. какао, в друга да добавите 1 ч.л. зелена боя, а в трета да ароматизирате с няколко капки есенция портокал. 

Полученото тесто разпределете във форма за понички (предварително намаслена и набрашнена). Не препълвайте  - ще се надуят при печене.

Печете на 175° за 15 минути, ако използвате по-големи форми - около 18-20 минути (може да пробвате с дървена клечка за готовност). Оставете да изстинат за 10 минути и после ги сложете върху решетка до пълно охлаждане. 

2

За глазурата

Разтопете на водна баня отделно тъмния и белия шоколад, като към всеки добавете 1 чаена лъжичка масло. Потапяйте поничките в шоколада от страната, която е била към формата за печене (тя е по-гладката) и докато не са изсъхнали, ги украсете с захарни декорации по ваш избор.

3

Последвайте Гери Баева и блога ѝ Beyond the yummy за още изкушаващи рецепти.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: