“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ягодово-млечна торта

Сочна и богата ягодова торта

about 10 - 16 парчета (/парченца)

120 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ягодово-млечна торта

форма за печене с ринг (Ø 26 cm):

Първо тесто:

125 г брашно
about 3 г бакпулвер Dr.Oetker (щипка)
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
75 г масло
1 с.л. вода

Второ тесто:

3 бр. яйца
125 г захар
80 г брашно
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker (равна ч.л.)

Пълнеж:

400 г ягоди
1,5 пак. желатин Dr.Oetker
300 г кисело мляко (3,5% масленост)
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 бр. лимони (настъргана кора и сока)
300 г сметана (студена течна)

Плодово покритие:

350 г ягоди
0,5 пак. желатин Dr.Oetker
250 мл вода
2 с.л. захар

Допълнително:

50 г конфитюр (ягодов)
100 г сметана (студена течна)
50 г бадеми (филирани запържени без мазнина)

preparation

Приготвяне

1

Първо тесто

Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниската, а после на най-восоката степен до получаването на гладко тесто. Разстелете го в намазнена тава или форма за торта с диаметър 26 см и го надупчете многократно с вилица. Печете в предварително загрята фурна на 180°C около 20 минути. Извадете и оставете да изстине.

2

Второ тесто

Разбийте яйцата с миксер на най-високата степен за 1 минута, добавете при непрекъснато бъркане за още 1 минута захарта и продължете да разбивате още 2 минути. Смесетe брашното с бакпулвера и пудинга, пресейте ги и разбъркайте сместа на ниска степен. Разстелете сместа в предварително измитата форма за торта (диаметър 26см), като намазните само дъното и я застелете с хартия за печене. Печете в загрятата фурна на същата температура 180°C около 20 минути. Когато готовият блат изстине го разрежете хоризонтално на две части.

В почистената форма за торта сложете блата от тесто 1, намажете го с ягодовия конфитюр, покрийте го с долния от другите два блата, с разреза нагоре и леко го притиснете.

3

Пълнеж

Измийте, почистете и нарежете на дребни кубчета ягодите. Сложете желатина в купичка с малко вода, за да набъбне. Киселото мляко, захарта, ванилената захар, кората и сока от лимона разбийте с миксер до хомогенен крем. Разбийте сметаната, докато се сгъсти. Загрейте и разтворете на водна баня или слаб огън желатина, без да го оставяте да кипне. Смесете го с 4 с.л. от крема, разбийте и тогава го добавете към останалата смес, разбъркайте, добавете сметаната и накрая добавете и леко разбъркайте и ягодите. Изсипете пълнежа във формата за торта, загладете и поставете другия блат, натиснете леко и оставете тортата за минимум 3 часа в хладилника.

4

Плодово покритие

Почистете, измийте, подсушете, нарежете на филийки ягодите и ги наредете върху тортата като керемидки върху покрив. Накиснете желатина в малко вода, за да набъбне (около 5 мин.), добавете останалата вода и захарта и след това го загрейте на водна баня и полейте внимателно върху плодовете, за да не прелее над ръба на сладкиша. Разбийте сметаната, намажете с нея тортата отстрани и прилепете филираните бадеми. Оставете за известно време в хладилник.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация