Flag

Бисквитена тарта със сливи и меден пудинг

10 - 12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
Тази рецепта споделя с нас Луиз от кулинарния блог Salted Lemons.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
230 гбрашно
50 гбадеми смлени
140 гмасло студено
1 бр.белтъка
15 - 30 млвода ледена
За пълнежа
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
400 млкондензирано мляко
400 млвода
100 гзахар
2 бр.жълтъци
1 малкомед няколко лъжици
За декорация
6 - 8 бр.сливи нарязани на резенчета
1 малкофилирани бадеми шепа
1 с.л.захар за поръсване (опция)
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта ванилия

Начин на приготвяне

Пригответе тестото, като поставите в блендер брашното, смлените бадеми и маслото. Пулсирайте, докато всичко стане на трохи - като мокър пясък. Добавете белтъка, завъртете блендера за още 20-30 сек. Добавяйте от водата на малки части - може да не ви трябва всичката - само колкото тестото да започне да се събира на топка. Извадете от блендера, оформете на диск и завийте с прозрачно фолио. Приберете в хладилник за около 30 мин. 


Когато сте готови да печете, разточете тестото до кръг с диаметър малко по-голям от формата за печене, с дебелина около 3 мм. Прехвърлете го внимателно върху формата и притиснете добре към дъното и стените - най-вече към ръбчето. Изрежете с нож излишното тесто и надупчете дъното с вилица - това помага тестото да не се надуе при печене. 


Охладете за още 30 мин, а през това време загрейте фурната до 220℃. Покрийте подготвеното тесто с намачкана хартия за печене и го напълнете с тежести. Изпечете за 13-14 мин, след което махнете тежестите и хартията, намалете фурната до 200℃ и печете още 6-7 мин, до леко златисти ръбчета. 


По време на печенето пригответе крема за пълнежа. Смесете сместа за пудинга с кондензираното мляко и водата, захарта и жълтъците и сварете според указанията на опаковката. Свалете от котлона и добавете няколко лъжици мед, разбъркайте. 


Напълнете изпечената основа за тартата с приготвения крем, отгоре подредете нарязаните сливи и поръсете с филираните бадеми. Можете да поръсите с 1 лъжица захар за повече карамелизация. Изпечете на 180℃ за около 20-30 мин, накрая можете да увеличите температурата за няколко минути, ако искате повече загар. 


Изчакайте тартата да изстине, преди да режете.  Полейте с още малко мед, и сервирайте.