Пригответе тестото, като поставите в блендер брашното, смлените бадеми и маслото. Пулсирайте, докато всичко стане на трохи - като мокър пясък. Добавете белтъка, завъртете блендера за още 20-30 сек. Добавяйте от водата на малки части - може да не ви трябва всичката - само колкото тестото да започне да се събира на топка. Извадете от блендера, оформете на диск и завийте с прозрачно фолио. Приберете в хладилник за около 30 мин.
Когато сте готови да печете, разточете тестото до кръг с диаметър малко по-голям от формата за печене, с дебелина около 3 мм. Прехвърлете го внимателно върху формата и притиснете добре към дъното и стените - най-вече към ръбчето. Изрежете с нож излишното тесто и надупчете дъното с вилица - това помага тестото да не се надуе при печене.
Охладете за още 30 мин, а през това време загрейте фурната до 220℃. Покрийте подготвеното тесто с намачкана хартия за печене и го напълнете с тежести. Изпечете за 13-14 мин, след което махнете тежестите и хартията, намалете фурната до 200℃ и печете още 6-7 мин, до леко златисти ръбчета.
По време на печенето пригответе крема за пълнежа. Смесете сместа за пудинга с кондензираното мляко и водата, захарта и жълтъците и сварете според указанията на опаковката. Свалете от котлона и добавете няколко лъжици мед, разбъркайте.
Напълнете изпечената основа за тартата с приготвения крем, отгоре подредете нарязаните сливи и поръсете с филираните бадеми. Можете да поръсите с 1 лъжица захар за повече карамелизация. Изпечете на 180℃ за около 20-30 мин, накрая можете да увеличите температурата за няколко минути, ако искате повече загар.
Изчакайте тартата да изстине, преди да режете. Полейте с още малко мед, и сервирайте.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене