Flag

Ягодов пудинг сладкиш

about 20 парчета (/парченца)
Леснa
40
Ягоди, шоколад, ягоди и мента - една страхотна комбинация
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Крем
80 гзахар
1 лпрясно мляко
2 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
75 гмлечен шоколад (на парчета)
Тесто
250 гкраве масло
200 гзахар
0,5 ампулаесенция ванилия Dr.Oetker
1 щипкасол
6 бр.яйца
100 гсладкарска сметана
100 гсладкарска сметана
250 гпшенично брашно
2 пак.бакпулвер Dr.Oetker
Украса
1 кгягоди
10 парчеташоколадови парченца
10 стръкaмента
10 стръкaмента
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Предварителна подготовка

Пригответе пудинга според указанията на опаковката. Оставете пудинга да се охлади като често го разбърквате.

2

Тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захар, есенция ванилия и сол до получаване на хомогенна смес. Разбийте яйцата на най-високата степен за около 1/2 минута. Пресейте брашното и бакпулвера и добавете към сместта като разбърквате с миксера на средна скорост. Разстелете тестото в предварително намазнена тава за печене.


Печете блата в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух 30 мин. Извадете сладкиша върху метална скара и оставете да се охлади.

3

Украса

Добавете шоколадовите парченца към охладения пудинг и ги разбъркайте. Разстелете равномерно получената смес върху блата. Почистете, измийте и нарежете ягодите на половинки или четвъртинки. Разпределете ягодите, шоколадовата украса и листата от мента върху крема.