Ябълкова торта с шоколадови емоджита

Гарантираме ви само забавни моменти при приготвянето на тази плодова торта, декорирана с шоколадови емотикони

16 парчета (/парченца)

Medium 120 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ябълкова торта с шоколадови емоджита

За блатовете:

300 г краве масло
200 г кафява захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
6 бр. яйца
300 г ябълково пюре
360 г брашно
3 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
5 - 6 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
1 ч.л. канела (смляна)
350 г ябълки (по-кисели)

За масления крем:

2 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml
500 г краве масло (меко)
3 щипка сол
300 г пудра захар
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker

За ябълковия компот:

800 г ябълки
4 ч.л. кафява захар
1 ч.л. канела (смляна)

За декорация:

100 г кувертюр (тъмен)
1 пак. захарни звезди Dr. Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на блатовете

Загрейте предварително фурната на 170 °C на долен и горен нагревател. Изсипете в голяма купа маслото, кафявата и ванилена захар и разбийте с миксер, докато сместа стане кремообразна.

Разбийте в друг съд яйцата едно по едно и след това добавете ябълковото пюре. Изсипете ги при първата смес. Смесете брашното с бакпулвера, содата и канелата, пресейте ги, след което ги прибавете към сместа за блатовете.

Измийте, подсушете и обелете ябълките, като отстраните сърцевината и семките. Настържете плодовете на ситно и ги прибавете към тестото.

Изсипете тестото в намазнена форма с подвижен ринг (диаметър 18 см), която предварително сте застлали с хартия за печене. Загладете тестото и печете на средния рафт на фурната за около 50 минути. Може да се наложи да покриете тортата с метално фолио за печене след 35-тата минута, за да не стане блатът твърде тъмен.

Оставете блата да се охлади напълно и го нарежете на три равни хоризонтални части. 

2

Приготвяне на масления крем

В купа изсипете ваниловия екстракт заедно с мекото масло, солта, пудрата захар и лимонената киселина и разбийте с миксер до кремообразна текстура.

3

Приготвяне на компота

Обелете ябълките, отстранете сърцевината и семките и ги нарежете на ситно. Карамелизирайте захарта в тиган на среден огън. Добавете плодовете и канелата, покрийте и гответе на умерен огън за около 10 минути, като разбърквате компота от време на време. 

4

Сглобяване и декорация

Сиропирайте първия блат с компота и парченца ябълки. Нанесете около 4 супени лъжици маслен крем върху блата, след което поставете втория блат и така действайте и със следващия блат. Оставете тортата да се охлади за 1 час в хладилник.

През това време нарежете на ситно кувертюра и го разтопете на котлона. Изсипете шоколада в пош и нарисувайте емотикони или фигурки по ваш избор върху найлоново фолио. След това охладете фигурките за 10 минути.

Разстелете останалия маслен крем върху горната и страничната част на тортата с помощта на шпатула. Извадете емотиконите от хладилника малко преди сервиране, внимателно ги отлепете от найлоновата повърхност и декорирайте тортата с тях. За финал я поръсете със захарните звезди.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: