Flag

Ябълкова торта с шоколадови емоджита

16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
120
Гарантираме ви само забавни моменти при приготвянето на тази плодова торта, декорирана с шоколадови емотикони
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блатовете
300 гкраве масло
200 гкафява захар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
6 бр.яйца
300 гябълково пюре
360 гбрашно
2 пак.бакпулвер Dr.Oetker
15 гсода бикарбонат Dr.Oetker (1/3 пакетче)
1 ч.л.канела (смляна)
350 гябълки (по-кисели)
За масления крем
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
500 гкраве масло (меко)
3 щипкасол
300 гпудра захар
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
За ябълковия компот
800 гябълки
4 ч.л.кафява захар
1 ч.л.канела (смляна)
За декорация
100 гкувертюр (тъмен)
1 пак.захарни звезди Dr. Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker (1/3 пакетче)
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - захарни звезди Dr. Oetker
1

Приготвяне на блатовете

Загрейте предварително фурната на 170 °C на долен и горен нагревател. Изсипете в голяма купа маслото, кафявата и ванилена захар и разбийте с миксер, докато сместа стане кремообразна.

Разбийте в друг съд яйцата едно по едно и след това добавете ябълковото пюре. Изсипете ги при първата смес. Смесете брашното с бакпулвера, содата и канелата, пресейте ги, след което ги прибавете към сместа за блатовете.

Измийте, подсушете и обелете ябълките, като отстраните сърцевината и семките. Настържете плодовете на ситно и ги прибавете към тестото.

Изсипете тестото в намазнена форма с подвижен ринг (диаметър 18 см), която предварително сте застлали с хартия за печене. Загладете тестото и печете на средния рафт на фурната за около 50 минути. Може да се наложи да покриете тортата с метално фолио за печене след 35-тата минута, за да не стане блатът твърде тъмен.

Оставете блата да се охлади напълно и го нарежете на три равни хоризонтални части. 

2

Приготвяне на масления крем

В купа изсипете ваниловата есенция заедно с мекото масло, солта, пудрата захар и лимонената киселина и разбийте с миксер до кремообразна текстура.

3

Приготвяне на компота

Обелете ябълките, отстранете сърцевината и семките и ги нарежете на ситно. Карамелизирайте захарта в тиган на среден огън. Добавете плодовете и канелата, покрийте и гответе на умерен огън за около 10 минути, като разбърквате компота от време на време. 

4

Сглобяване и декорация

Сиропирайте първия блат с компота и парченца ябълки. Нанесете около 4 супени лъжици маслен крем върху блата, след което поставете втория блат и така действайте и със следващия блат. Оставете тортата да се охлади за 1 час в хладилник.

През това време нарежете на ситно кувертюра и го разтопете на котлона. Изсипете шоколада в пош и нарисувайте емотикони или фигурки по ваш избор върху найлоново фолио. След това охладете фигурките за 10 минути.

Разстелете останалия маслен крем върху горната и страничната част на тортата с помощта на шпатула. Извадете емотиконите от хладилника малко преди сервиране, внимателно ги отлепете от найлоновата повърхност и декорирайте тортата с тях. За финал я поръсете със захарните звезди.