Ябълкова торта с овесени ядки

Лека торта с овесени ядки, покрита с крем от цедено кисело мляко

16 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Тази прекрасна на вкус ябълкова торта е лек десерт, богат на фибри. Приготвена с пълнозърнесто брашно, овесени ядки, орехи, кафява захар и цедено кисело мляко, тя ще събере есенния вкус на сезонните ябълки.

Съставки

Съставки

за рецептата  Ябълкова торта с овесени ядки

За блата:

200 мл прясно мляко
160 г брашно пълнозърнесто
2 бр. яйца
50 г кафява захар
50 г орехи (леко запечени)
0,5 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
1 пак. захар с канела Dr.Oetker
2 пак. Овесена закуска с ябълки и канела Vitalis Dr. Oetker

За плънката:

4 бр. ябълки
2 с.л. лимонов сок
50 г кафява захар
1 ч.л. канела

За глазурата:

600 г кисело мляко (цедено)
50 г кафява захар
30 г орехи (леко запечени)
25 г какао Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Блат

Залейте овесената закуска с горещо мляко и оставете да набъбне. В купа разбъркайте останалите съставки и добавете и овесените ядки. Изсипете и загладете сместа в кръгла форма за торта (с диаметър 20 см), покрита с хартия за печене. 

Печете в предварително загрята до 180°С или 160°С с вентилатор фурна за 20-25 минути. Обърнете готовия блат върху решетка да се охлади.

Плънка

Обелете, почистете и настържете ябълките. Добавете останалите съставки, разбъркайте и покрийте със свежо фолио. Оставете в хладилника да се охлади. 


2

Сглобяване

Смелете орехите на едро. Разбъркайте захарта в цеденото кисело, докато се разтопи. Фиксирайте охладения блат върху поднос. Стегнете с ринга от формата за печене.

Добавете отгоре настърганите ябълки, заедно с отделения сок, загладете и притиснете плътно с лъжицa. Залейте с млечния крем и заравнете. 


3

Покрийте със свежо фолио и оставете в хладилника за поне 4 часа, или за през нощта.

Сервиране

Преди да поднесете, поръсете със смлените орехи и след това с какаото.

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още оригинални и вкусни десерти. Десерти с невероятно въображение може да откриете и в профилите на Мина в Instagram и Facebooknull

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: