за рецептата Викторианска торта с ягоди
1 кг | ягоди |
500 г | захар |
1 пак. | Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker |
4 бр. | яйца |
4 с.л. | брашно |
4 с.л. | захар |
0,5 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker 1/2 |
800 мл | прясно мляко |
2 пак. | Крем Оле ванилия Dr.Oetker |
400 г | сирене крема |
200 мл | сладкарска сметана (Охладена) |
Измийте ягодите, нарежете ги на ситни парченца и претеглете 1 кг. Сложете ги в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и прибавете към плодовете.
Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Върнете отново на огъня да кипне и оставете да ври още около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. Разбъркайте в сместа и лимонената киселина и оставете още една минута да ври. По желание можете да отстраните пяната. Разпределете горещия конфитюр в предварително измитите и подсушени бурканчета. Оставете едно бурканче за сладкиша.
Затворете ги и обърнете с капачката надолу за около 5 минути.
Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Отделете белтъците от жълтъците в купа на миксер. Разбийте белтъците със захарта с миксер на твърд сняг. След това добавете един по един жълтъците, като продължавате да разбивате. Започнете да добавяте брашното постепенно с помощта на сито и разбърквайте внимателно с шпатула, като внимавате да не спадне обема. Накрая добавете бурбонската ванилова захар. Изсипете сместа в тавичка с диаметър 26 см. Печете на 150°C при горен и долен нагревател за около 15 мин.
След като се изпече оставете блата да се охлади бавно и постепенно на леко отворена фурна.
В купа добавете млякото след това двете пакетчета Крем Оле ванилия. Разбивайте за около 3-4 мин първо на висока степен, след това на ниска степен. След това добавяйте лъжица по лъжица от крема сиренето и продължете да разбивате на бавни обороти.
Срежете напълно изстиналия блат на две хоризонтално. Може да използвате дълъг нож за хляб или здрав конец, като предварително се направили разрези на блата и след това прокарате конец. Намажете с ивици крем, след което в празните пространства добавете лъжици от сладкото. Поставете втория блат отгоре и притиснете отгоре. Оставете в хладилника да се охлади за кратко.
Разбийте студената сметана на твърд сняг и добавете няколко лъжици от крема. С помощта на пош направете сметанови шарки и в средата намажете с ягодово сладко.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: