“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Викторианска торта с ягоди

Рецепта от блог Lussi`s World of Artcraft

8 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Викторианска торта с ягоди

За сладкото:

1 кг ягоди
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

За блата:

4 бр. яйца
4 с.л. брашно
4 с.л. захар
0,5 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker 1/2

За крема:

800 мл прясно мляко
2 пак. Крем Оле ванилия Dr.Oetker
400 г сирене крема

За украса:

200 мл сладкарска сметана (Охладена)

preparation

Приготвяне

1

Сладкото

Измийте ягодите, нарежете ги на ситни парченца и претеглете 1 кг. Сложете ги в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и прибавете към плодовете. 

Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Върнете отново на огъня да кипне и оставете да ври още около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. Разбъркайте в сместа и лимонената киселина и оставете още една минута да ври. По желание можете да отстраните пяната. Разпределете горещия конфитюр в предварително измитите и подсушени бурканчета. Оставете едно бурканче за сладкиша. 

Затворете ги и обърнете с капачката надолу за около 5 минути. 
Съхранявайте на тъмно и хладно място. 

2

Блата

Отделете белтъците от жълтъците в купа на миксер. Разбийте белтъците със захарта с миксер на твърд сняг.  След това добавете един по един жълтъците, като продължавате да разбивате. Започнете да добавяте брашното постепенно с помощта на сито и разбърквайте внимателно с шпатула, като внимавате да не спадне обема. Накрая добавете бурбонската ванилова захар. Изсипете сместа в тавичка с диаметър 26 см. Печете на 150°C при горен и долен нагревател за около 15 мин. 


След като се изпече оставете блата да се охлади бавно и постепенно на леко отворена фурна. 

3

Крема

В купа добавете млякото след това двете пакетчета Крем Оле ванилия. Разбивайте за около 3-4 мин първо на висока степен, след това на ниска степен. След това добавяйте лъжица по лъжица от крема сиренето и продължете да разбивате на бавни обороти. 

4

Сглобяване

Срежете напълно изстиналия блат на две хоризонтално. Може да използвате дълъг нож за хляб или здрав конец, като предварително се направили разрези на блата и след това прокарате конец. Намажете с ивици крем, след което в празните пространства добавете лъжици от сладкото. Поставете втория блат отгоре и притиснете отгоре. Оставете в хладилника да се охлади за кратко. 

5

Украса

Разбийте студената сметана на твърд сняг и добавете няколко лъжици от крема. С помощта на пош направете сметанови шарки и в средата намажете с ягодово сладко.