Подгответе си форма за печене във формата на сърце (Ø 11 см). Покрийте дъното ѝ с хартия за печене и напръскайте ръба със спрей за печене или малко мазнина. Загрейте фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 160 °C
Смесете брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко с миксер (бъркалки) за кратко на най-ниската степен, след това на най-високата, за да оформите гладко тесто. Поставете тестото във формата за печене. Поставете формата върху решетка във фурната.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: около 30 Минути
Извадете блата и го поставете върху решетка, покрита с хартия за печене и оставете да изстине.
Освободете тортата от формата. Разтопете глазурата на водна баня според указанията на опаковката. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи напълно. Изсипете глазурата върху тортата, намажете и оставете да стегне.
За да приготвите две марципанови розички, омесете суровата марципанова смес с пудрата захар. Разделете марципана на три части - едната оцветете в зелено с хранителна боя, а останалите две части - в червено.
За да направите цветята, оформете червения марципан на руло, нарежете на 10 еднакви по големина парчета и оформете всяко парче на топка. За венчелистчетата разстелете топките между два листа кухненско фолио, за да оформите кръгли венчелистчета (фиг. 1), които изтъняват към краищата.
Навийте по едно венчелистчета за всяко цвете и поставете около него още 4 листенца.
Извийте върховете на венчелистчета навън и отрежете долния край на цветето, ако е твърде дълъг.
За направата на листата, разточете зеления марципан между два листа кухненско фолио. Изрежете ги във формата на листа с помощта на нож, като не забравяте да очертаете и линиите на листата. (фиг. 2)
Украсете тортата със захарните шрифтове (бял или по избор), цветята и листата.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене