Flag

Великденски кекс с форма на заек

about 15 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Отрязваш парче от този превъзходен десерт, и хоп - изненада - изкача най-вкусният какаов заек
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто за зайчето
60 гбрашно
20 гкакао премиум Dr.Oetker
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
60 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
2 бр.яйца
1 с.л.олио
1 с.л.оцет
Тесто за кекса
200 гкраве масло (или маргарин)
150 гзахар
1 пак.Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
1 щипкасол
3 бр.яйца
225 гбрашно
3 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
1 с.л.прясно мляко
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Подготовка

Намазнете правоъгълна тава и покрийте дъното и стените с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 °C на горен и долен нагревател или на 180 °C с вентилатор. 

2

Тесто за зайчето

Пресейте брашното и какаото в купа. Добавете останалите съставки една след друга и разбъркайте с миксер за кратко на най-ниската, а след това на най-високата степен за 1 минута до получаване на гладко тесто. Разстелете го върху хартията и печете за около 30 минути.

Отстранете хартиения лист от сладкиша и оставете да се охлади върху кухненска решетка. Изрежете 15 зайчета от изпечения блат с формичка за изрязване.

3

Отново загрейте фурната, но този път на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с вентилатор.

4

Тесто за кекса

Разбийте маслото (маргарина) с миксер, като постепенно добавете всички останали продукти до получаване на гладка смес. Подредете какаовите зайчета в редичка в средата в намазнена и покрита с хартия за печене кексова форма. Разпределете равномерно тестото върху тях с пош и загладете върха с шпатула.

5

Печете около 35-40 минути. Оставете десерта да се охлади и поръсете с пудра захар или разтопен на водна баня шоколад по желание.