Flag

Веган ябълков пай

12 парчета (/парченца)
Леснa
60
Смесваме аромати на печени ябълки и бадеми, за да получим един десерт, който и на вкус е толкова завладяващ
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
700 гябълки
250 гпшенично брашно
4 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker (заравнени)
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
125 гзахар
150 млбадемово мляко (неподсладено)
125 млолио (слънчогледово)
0,5 ампулаесенция лимон Dr.Oetker
За поръсване
50 гбадеми (филирани)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker (заравнени)
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - есенция лимон Dr.Oetker
1

Намазнете и набрашнете основата на форма с подвижен ринг (Ø 26 см). Обелете ябълките и ги нарежете на осмини. Смесете брашното с бакпулвера. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко с миксер (бъркалки за бъркане) до гладко тесто.

Загрейте предварително фурната на горен и долен нагревател на 180°C или на 160°C с вентилатор.

Внимателно добавете ябълките в тестото. Изсипете го във формата, загладете го и го поръсете с бадеми. Поставете формата върху решетката във фурната.

Печете пая около 50 мин. Разхлабете ринга, внимателно извадете сладкиша от формата и го оставете да се охлади върху кухненска решетка.