Flag

Веган торта Виктория

16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
45
Вкусно плодово изкушение с пухкав крем
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блатовете
360 млнеподсладено соево мляко
1,5 ч.л.оцет оризов
315 гпшенично брашно
300 гкафява захар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
90 млолио
За крема
350 млкокосова сметана консерва (използва се твърдата и течната част)
1 пак.Крем Оле ванилия Dr.Oetker
2 с.л.пудра захар (по желание)
Допълнително
200 гсладко от ягоди
200 гягоди
50 гмалини
50 гкасис
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - Крем Оле ванилия Dr.Oetker
1

Приготвяне на блатовете

Пригответе си две тави за печене с отделящо се дъно. Всяка с диаметър 20см. Намажете тавите отвътре с малко олио и покрийте дъното и стените с хартия за печене. Включете фурната да загрява на 180С.

1.  В купичка смесете соевото мляко и оризовия оцет. Разбъркайте и оставете настрана. По този начин ще се получи веганов „айрян“.
2.  В купата на миксера смесете брашното, захарта, бурбонската ванилова захар, бакпулвера и содата.
3.  Изсипете вегановия айрян (соевото мляко с оцет) и олиото и започнете да разбивате. Първоначално на по-ниска скорост, а след това на по-висока за около 3-4 минути до получаване на еднородна смес.
4.  Претеглете цялата смес и я разпределете по равно в двете тави за печене.
5.  Печете всеки блат за около 30 минути без вентилатор. Проверявайте за готовност с дървено шишче. След изпичане извадете от тавата и оставете върху решетка, за да изстинат напълно.

2

Приготвяне на крема

1.  В купата на миксера изсипете кокосовата сметана и пакетчето крем Ole. Разбийте първоначално на ниска скорост за около минута, а след това на висока за още около 2 минутки.
2.  Опитайте на вкус и ако не ви е достатъчно сладко, прибавете пудрата захар и отново разбийте до хомогенна смес.
3.  Оставете настрана.

3

Сглобяване на тортата

1. Премахнете хартията за печене от блатовете. Поставете първия блат върху поднос за торта. Отгоре намажете с 2/3 от крема. Върху него намажете със сладкото от ягоди.
2. Внимателно поставете втория блат върху крема. Върху него в средата намажете с останалото количество крем и подредете плодовете. Поръсете с пудра захар (по желание).
3. Приберете в хладилник за няколко часа или сервирайте веднага.