Flag

Веган шоколадова торта

12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
90
Знаете ли, че с Крем Оле на Dr.Oetker може да приготвите тази невероятна веган шоколадова торта? И в същото време да похапнете здравословен десерт!
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
60 млолио рапично
120 млкленов сироп
210 млбадемово мляко или друго по избор
1 ч.л.оцет ябълков
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
75 гбрашно пълнозърнесто, пресято
65 гбрашно полугрубо
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
30 гкакао премиум Dr.Oetker пресято
50 гзахар
1 щипкасол
За заливката
250 млсоева напитка с вкус на ванилия
250 млсметана бита, веган
2 пак.Крем Оле шоколад Dr.Oetker
1 ч.л.какао премиум Dr.Oetker пресято
За декориране
40 гзахар
60 глешници печени, нарязани
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker пресято
Picture - Крем Оле шоколад Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker пресято
1

Начин на приготвяне

Смесете олиото, кленовия сироп, млякото, оцета и есенцията ванилия в купа до гладкост. Добавете двете брашна, смесени с бакпулвера, содата, какаото, захарта и солта и разбъркайте до гладка смес. Изсипете тестото в намаслена и покрита с хартия за печене форма и го загладете. Печете в предварително загрята фурна.

Време за печене: about 30 Minutes

Температура на фурна с горно и долно нагряване: 180 °C

Температура на фурна с вентилатор: 160 °C

2

Оставете тортата да се охлади.

3

Приготвяне на заливката

За да приготвите заливката, в млякото и сметаната разбийте съдържанието на пакетчетата Крем Олео и какаото с миксер според инструкциите на опаковката. Нанесете получения крем върху тортата и го загладете.

4

Декориране на тортата

Изсипете захарта в тиган и добавете нарязаните ядки. Оставете да се карамелизират леко, разстелете ги върху хартия за печене и ги оставете да изстинат. След това ги натрошете на парчета с помощта на точилка и поръсете с тях тортата.