Нарежете сушените плодове на ситно и ги оставете заедно с ябълковия сок за около 2 часа в купа да омекнат. Застелете тавата с хартия за печене и загрейте предварително фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 170 °C
Температура на фурна с вентилатор: 150 °C
Сложете в кухненски робот (чопът) и смелете на ситно накиснатите плодове заедно със сока и орехите. Прехвърлете ги в купа и добавете лешниците, амаранта и бадемовата есенция, след което разбъркайте добре. С мокри ръце оформете топчета, които сложете в тава и изпечете.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: 12 Минути
Извадете топчетата от тавата и ги оставете да изстинат.
Оваляйте топчетата в какаото с помощта на лъжица или вилица и им се насладете.
Свързани рецепти