Flag

Ванилов чийзкейк без печене

8 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
30
Със заливка от малинов сос и настъргана лимонова кора
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
120 гбисквити
80 гкраве масло
За крема
0,5 бр.лимон
2 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
500 гсирене крема
500 гизвара (фина, високомаслена)
90 гпудра захар
2 пак.желатин Dr.Oetker
За малиновия сос
200 гмалини
2 с.л.захар
75 млвода
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
1

Тесто

Разтопете маслото в тенджера при средна температура. Поставете бисквитите в плик и ползвайте точилка, за да ги натрошите. Разбъркайте добре трохите заедно с маслото.

Покрийте дъното на форма (Ø 20 см) с ринг с маслена хартия. Разпределете тестото равномерно върху основата на тавата и заравнете с лъжица. След това оставете да се охлади поне за 15 мин в хладилник.

2

Крем

Измийте лимона в гореща вода, подсушете го, настържете на ситно кората и изцедете сока. Разбъркайте в купа лимоновата кора и сок, ваниловата захар, крема сиренето и изварата до гладкост с миксер. Пресейте пудрата захар заедно с желатина към другите съставки и отново разбийте.

Разпределете равномерно готовия крем с шпатула върху бисквитеното тесто и оставете сладкиша в хладилника за 3 часа, докато стегне.
 

3

Малинов сос

Пасирайте добре малините и прехвърлете полученото пюре в тенджера на загрят котлон. Добавете захарта и водата и бъркайте за няколко минути до хомогенност на плодовия сос.

Оставете го да изстине и полейте чийзкейка.