“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

ТОРТА ЗА ТРОГВАНЕ НА БАБА

Сметанова ягодова торта с шампанско за трогване на баба

16 парчета (/парченца)

Difficult 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  ТОРТА ЗА ТРОГВАНЕ НА БАБА

Форма за торта с ринг (Ø 26 cm):

1 форма за печене с ринг (Ø 26 cm)

Тесто за блата:

100 г краве масло
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
2 бр. яйца
100 г брашно
0,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

500 г ягоди (пресни или замразени)

Червен крем:

0,5 пак. желатин Dr.Oetker (1/2 пакетче)
90 г пудра захар
100 мл шампанско (сухо)
250 мл сладкарска сметана
about 1 - 2 г червена сладкарска боя (2-3 капки)

Светъл крем:

100 мл шампанско (сухо)
60 г пудра захар
0,5 пак. желатин Dr.Oetker (1/2 пакетче)
350 мл сладкарска сметана

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Намаслете основата на формата за печене. Загрейте предварително фурната на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор.

2

Блат

Разбийте мекото масло с миксер на крем. Постепенно добавяйте захарта и ванилената захар до получаването на хомогенна смес. Прибавете едно по едно яйцата, като разбивате всяко по половин минута на най-висока степен с миксер. Смесете брашното и бакпулвера и на два пъти го добавете в сместа. Изсипете тестото в подготвената форма и загладете.

Печете 20 мин в средата на фурната.

Обърнете изпечения блат от формата върху кухненска метална скара, покрита с хартия за печене и отлепете хартията, с която сте го пекли. Оставете да се охлади.

3

Поставете блата в чиния за сервиране и около него затегнете ринга от формата за торта.

4

Пълнеж

Измийте и почистете ягодите. Оставете няколко големи ягоди за украса, като ги нарежете на тънки филийки. 150 г от ягодите нарежете на малки кубчета и разпределете върху блата.

5

Червен крем

Пасирайте останалите ягоди. Накиснете желатина в малко вода според указанието на пакетчето. Пресейте пудрата захар и разбъркайте към нея шампанското. На водна баня разтворете набъбналия желатин. Най-напред разбъркайте 2 с.л. от ягодовото пюре в разтворения желатин с помощта на телена бъркалка, след това добавете останалото количество от пюрето. Разбийте сметаната на твърд сняг. Когато ягодовото пюре започне да се желира, разбъркайте и сметаната и добавете капките червена сладкарска боя.

6

Светъл крем

Накиснете желатина в малко вода според указанието на пакетчето. Пресейте пудрата захар и разбъркайте към нея шампанското. Разбийте сметаната на твърд сняг. На водна баня разтворете набъбналия желатин. Най-напред разбъркайте 2 с.л. от шампанското в разтворения желатин с помощта на телена бъркалка, след това добавете останалата смес от шампанско и захар и веднага добавете разбитата сметана.

Първо разстелете розовия крем върху блата, след това върху него добавете и светлия. С помощта на лъжица направете няколко спираловидни движения, минавайки през слоевете крем, така че да се получи мраморен ефект. Не заглаждайте повърхността. Оставете тортата за 3 часа в хладилник.

7

Преди сервиране отстранете ринга като отделите краищата на крема с помощта на нож. Украсете повърхността на тортата с отделените ягоди.