За основа и пълнеж ще са ви необходими две големи, но не много дебели рула с плънка, които можете да приготвите сами или да закупите готови. Моите бяха пандишпанови с шоколадова глазура и пълнеж от портокали, лимони и сметана. Вкусът съвършено се връзваше с Малиновия чейзкейк.
За да приготвите крема, поставете малините в касерола и ги сверете със захарта за 5 минути, разбъркайте добре. Прецедете ги през сито или цедка и прибавете желатина, предварително приготвен по описанието на опаковката, разбъркайте.
В голяма купа, разбийте с миксер заквасената сметана, маскарпонето, пудрата захар и бурбонската ванилова захар. Прибавете малиновото желе и разбъркайте енергично с кухненска тел.
В друга купа, разбийте сметаната с пудрата захар до меки върхове и я прибавете на няколко пъти към малиновия крем, като след всяко добавяне смесвайте добре със силиконова шпатула.
Нарежете рулото на еднакви филийки с дебелина 1 и ½ см.
Поставете ринг за торта с диаметър 21-22 см. директно върху чиния подходяща за сервиране. За да извадите чийзкейка безпроблемно и за да бъде равен отвън, поставете и ацетатно фолио по ринга. На дъното подредете плътно филийките руло, като запълните и най-малката дупка с парчета от него.
Напоете рулото, с помощта на четка с малко студена вода. Това ще направи блата ви по-сочен. Изсипете ⅓ от крема и наредете по средата в кръг изправени останалите филийки от рулото, като се стараете да не се допират до стените на ринга. Прибавете останалия крем (количеството трябва да е достатъчно да покрие рулото до върха му) и заравнете.
Приберете чийзкейка във фризера, само докато приготвите малиновото желе за заливката.
Поставете малините в касерола заедно със захарта и ги сварете за 5 минути. Опитайте на сладост, ако ви се стори недостатъчна захарта, можете да добавите още малко, това зависи от сладостта на малините и от вашия вкус. Прецедете ги през сито или цедка и прибавете желатина, предварително приготвен по описанието на опаковката, разбъркайте. Внимавайте, сместа трябва да е леко охладена. В противен случай при високата температура желатинът ще се пресече и няма да желира.
Оставете сместа леко да се охлади и извадете чийзкейка от фризера. Изсипете желето отгоре разпределете го равномерно и приберете отново във фризера за 10 минути. След тава преместете чийзкейка в хладилника и го оставете за 1 нощ.
На следващия ден, премахнете ринга и ацетатното фолио внимателно.
Декорирайте с малини или друго по ваш избор и сервирайте този ефектен и уникално вкусен чийзкейк!
Да ви е вкусно!
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти