Изтъркайте дюлите с кърпа, за да отстраните пухчетата. Обелете ги и ги нарежете на клинове. Смесете водата с лимонената киселина и накиснете резените дюля, за да предотвратите покафеняването им. Оставете крушовия сок и захарта да заврят. Добавете отцедените дюли и оставете да врят около 20 минути, докато плодовете омекнат добре. След това изсипете пудинга на прах и разбъркайте във врящата плодова смес. Варете около 1 мин. Оставете сместа настрана да се охлади.
Сварете водата и захарта. След това добавете еспресото и ликьора към сиропа.
За крема смесете маскарпонето с изварата и пудрата захар. Поставете слой бишкоти в купа (20 х 30 см) и отгоре разпределете сместа от дюли. Добавете равномерно слой крем и пак ред бишкоти. Полейте сладкиша с останалата част от компота и разпределете втората част от крема най-отгоре.
Поръсете десерта с кафява захар и инстантното кафе. Охладете тирамисуто за една нощ в хладилник.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти